Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • Esbeek nu ook op Instagram

Red de Zon!

OOK WIJK AAN ZEE
WIL EEN EIGEN CAFÉ

Wijk aan Zee (gemeente Beverwijk) heeft natuurlijk net als iedere leuke badplaats meerdere horecagelegenheden. Maar de laatste échte dorpskroeg, voor de inwoners van het dorp zelf, staat te koop omdat de eigenaar met pensioen wil gaan. Er heeft zich al een koper gemeld: een projectontwikkelaar die appartementen wil maken in het authentieke pand. Daarmee zouden kroeg en zaal verloren gaan als laagdrempelige ontmoetingsplaats voor de eigen mensen.

Een aantal van de ongeveer 2.200 inwoners van Wijk aan Zee wil dat niet laten gebeuren! Onder meer geïnspireerd door ons café Schuttershof zijn zij de actie Red De Zon begonnen. Voor de financiering is de groep een crowdfunding begonnen, en met succes: na 10 dagen is er al bijna 84.000 bijeengebracht! Dat is maar goed ook, want ze hebben haast: ze hebben nu nog 2 weken om een startkapitaal van 150.000 bij elkaar te brengen.

De initiatiefnemers willen dat De Zon een café blijft waar Wijk aan Zeeërs activiteiten kunnen blijven organiseren, waar ze elkaar kunnen ontmoeten, feestjes kunnen vieren of kunnen herdenken. Dat klinkt ons in Esbeek natuurlijk allemaal bekend in de oren! We dragen het initiatief aan de Noord-Hollandse kust dan ook een warm hart toe. Red de Zon! 

Dorpsondersteuner Mariet Pulles neemt afscheid
Veel belangstelling voor de Hoogeindse Beek op Tul...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 29 September 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.