Aan De Keukentafel ‘Bloed, zweet en tranen’

Aan De Keukentafel ‘Bloed, zweet en tranen’

Mijn eerste gast is Gerard Verhees. Na bijna 10 jaar houdt hij het voor gezien als kantine beheerder van Sportpark D’n Hondsbosch in Esbeek. Op vrijdag 13 september is zijn afscheidsreceptie. Van de ene kant is er enige opluchting en van de andere kant raakt het afscheid hem. Hoewel hij de beslissing goed heeft overwogen neemt dat niet weg dat Gerard het beheerschap toch met enige moeite uit handen geeft. “De kantine is toch tien jaar lang zeven dagen per week, 24 uur per dag mijn leven geweest. Dat is tevens ook weer de reden dat het voor mij genoeg is geweest.”

Hij volgde Marlies Schilders op en wist in principe wel waar hij aan begon. Toch ging er meer vrije tijd in zitten dan hij dacht. “Het is niet alleen bardiensten draaien. Er komt veel bij kijken zoals contacten met leveranciers, personeelsplanning en onderhoud zowel binnen als buiten de kantine. Daarbij kom je er al gauw achter dat de sluitingstijd van de kantine niet jouw sluitingstijd is. Want als er op dinsdagochtend wordt gebeld dat de verwarming het niet doet bij de welfare, moet je toch van je werk vanuit Tilburg komen.”

Vooral in het begin was Gerard wat los met de sluitingstijd. “’We vatten er nog eentje, want ik ben morgen vrij’, je kent dat wel. Maar ik was niet vrij en voordat je dan de boel hebt afgesloten." Hoogtepunten waren de kampioenswedstrijden en als dieptepunt geeft Gerard aan weinig narigheid te hebben gehad op de inbraken na. Voor de verwoede rokers was het rookbeleid een dieptepunt. “Ze gingen stiekem roken op de wc of in een hoekje. Na een tijd werd het beleid wel geaccepteerd. Wat ik ook merk door de jaren heen is wat terugloop van het kantinebezoek. De jeugd heeft een andere invulling, en zijn toch meer op zichzelf.”De omliggende dorpen hebben al beperkte sluitingstijden, maar dat is bij Den Hondsbosch niet aan de orde.

Pim van Hees gaat Gerard opvolgen. “Hij is overigens geen zoon van mij. Ik geef het kantinestokje met alle vertrouwen aan hem door. Ik wens Pim en het personeel heel veel succes toe. Het beheer heb ik al die jaren met veel plezier gedaan, het was een leuk, gezellig stuk uit mijn leven. Ik dank alle vrijwilligers, barmedewerkers, STG sport Esbeek, Welfare, Tuldania korfbal en voetbal, MTB en ondersteunende bedrijven voor de prettige samenwerking."

Tot slot mag Gerard een verzoeknummer aanvragen. Een passend nummer voor bij dit onderwerp. “Dat is bloed, zweet en tranen van Andre Hazes. De tekst ‘ik heb het goed gedaan maar ook eens fout gedaan als ik terug kijk in de tijd’, raakt mij.

{youtube}mgnlEOATwzI{/youtube}

Aan de Keukentafel met Jop Hesselmans
Aan De Keukentafel
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 26 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.