Aan De Keukentafel Harrie van Hoof

Aan De Keukentafel Harrie van Hoof

Harrie van Hoof (60) maak je niks wijs over vrachtwagens en transport. Zijn transportbedrijf stamt uit 1896. Opa Peer van Hoof is de oprichter. Harrie is geboren en getogen in Hapert en woont 13 jaar in Esbeek, samen met zijn vriendin Joke Clemens. “Eigenlijk ben ik per ongeluk in Esbeek terecht gekomen.

Ik kreeg een mailtje dat duidelijk niet voor mij was bestemd. Het ging over vrouwendingen en of ik mee ging naar de Ikea. Afzender: dikke kus Joke. Ik antwoordde daarop en eindigde met ‘dikke kus Harrie’. We mailden wat heen en weer en uiteindelijk gingen we elkaar zien, maar waar moest ik naar toe? Dat kon in heel Nederland zijn. Bleek het in Esbeek te zijn!”

Harrie houdt zich bezig met nationale en internationale verhuizingen en internationale beursgoederentransport. Hij heeft te maken met studenten- en werkverhuizingen maar ook veel met emigranten. Harrie was in beeld bij het tv programma ‘Ik vertrek’, een emigratie naar Tsjechië. Eens in de veertien dagen reist hij af naar een voornamelijk Europees land. Dat kan variëren van Denemarken naar Portugal, van Spanje naar Zwitserland en van Italië naar Noorwegen. “Weet je dat de afstand tussen Oslo en bovenin Noorwegen 2600 km is en tussen Esbeek en Oslo maar 1300? Ik heb nu een offerte lopen voor naar de Filippijnen. Mensen die emigreren vinden het vaak te druk in Nederland of België. Ik zie er evengoed ook terugkomen. Vrij recent nog. Na twee maanden beviel het toch niet in Zuid Frankrijk. Ouderen komen vaak terug omdat ze in verzorging en begeleiding meer op Nederland vertrouwen. Huisdieren vervoer ik niet, want ik ben geen veetransport. Hoewel ik laatst toch zes katten bij me had.”

Harrie maakt van alles mee: een vorige bewoner die zijn hele inboedel nog in huis had staan, emigranten die niets hebben ingepakt (dan mag Harrie meehelpen), diesel die wordt gestolen, pogingen tot inbraak en ook oplichting komt op zijn pad. “Ik kwam in Spanje aan en de emigranten kregen de sleutel niet, want het huis dat ze dachten te hebben gekocht was niet van hun. De spullen konden weer mee terug. Erg sneu, ik hou dan wel rekening met de prijs. Voor een complete verhuizing voor een gezin met twee kinderen moet je rekenen op 3500 euro.” Harrie is getuige van vele verkeersongevallen. Zelf is hij er gelukkig minimaal bij betrokken geweest. Hij heeft veel menselijk leed gezien en zegt daarin te zijn gehard. “Ik zal zeker hulp verlenen en er als eerste bij zijn, maar ik ben ook diegene die als eerste weer vertrekt.”

Johnny Cash en Roger Whittaker zijn Harrie’s favorieten op de weg. Hij kiest voor ‘Ring of fire’ van Johnny Cash.

{youtube}FhE6Izmkpx4{/youtube}

Aan de Keukentafel: Jeugdprins Lars en - Adjudant ...
Nieuwe aannemer Bouwvereniging Esbeek
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 26 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.