Aan de Keukentafel John Meulenbroeks

Aan de Keukentafel John Meulenbroeks

Wie is John Meulenbroeks? “Ik ben eigenaar van de Bijenkorf in Hooge Mierde. De Bijenkorf is een familiebedrijf sinds 1924. Ik ben zowat in het café geboren. Tot voor kort heb ik de zaak gerund. Mijn dochter, Mireille, heeft het overgenomen. Zij is al de vierde generatie Meulenbroeks. Samen met mijn vrouw Rian verricht ik nog wel wat hand- en spandiensten bij de Bijenkorf.

Wij hebben nog een dochter, Hanneke. Zij is piloot bij Ryan Air en woont afwisselend thuis en in Brussel. En we hebben nog een zoon, de jongste, Roy. Door zijn handicap zijn wij acht jaar geleden naar Reusel verhuisd, omdat het daar rustiger wonen is voor hem.”

Van Mieke van Dommelen, zus van Ellen van Gerven, hoorde John dat Schuttershof een nieuw personeelslid zocht, doordat de kok vertrok. John heeft menig papier op horecavlak op zak, papieren die nu niet meer nodig zijn volgens hem. Tegenwoordig schijnt ‘sociale hygiëne’ voldoende te zijn. “Schuttershof heeft een dorpscafé zoals ik gewend ben. Het terras, het bruin café gebeuren, het eetgedeelte, de zaal en de huiskamer is allemaal herkenbaar en vertrouwd voor me.” Het Andreas Schotel museum is een uitdaging voor John. Hij vindt het leuk om bezoekers te ontvangen en zijn kennis te delen. “Ik ben namelijk lid van de Heemkunde in Hooge Mierde en ik ben initiatiefnemer van museum ‘De bewogen jaren 1939-1950’. Dit museum staat in het teken van de oorlog in Nederland en Nederlands-Indië. Gerrit Kuipers uit Esbeek is in Indië omgekomen. Vandaar het Gerrit Kuiperspad hiernaast,” weet John.

Mede door de dorpse gemoedelijkheid voelt John zich bij Schuttershof als een vis in het water. “De mensen staan open voor mij als ‘vreemdeling’. Dat doet me goed. De Carnaval leeft er ontzettend. Het warenintensieve dagen. Samen met mijn collega's heb ik ervan genoten. Het is nog wel even oefenen met namen van de klanten en familiebanden. Soms denk ik iemand al te kennen, en danlijkt hij er alleen maar op.”

John zijn muziekkeuze is de ‘Pianoman’ van Billy Joël. “Ik vind dat een vet sfeernummer. Je hoort het vaak in de kroeg en het liedje verveeld nooit”. {youtube}gxEPV4kolz0{/youtube}

Aan De Keukentafel Loes Huijbregts
Aan de Keukentafel: Jeugdprins Lars en - Adjudant ...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 26 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.