Aan de Keukentafel: Kletsaovond 2016 van de Haaikneuters

Aan de Keukentafel: Kletsaovond 2016 van de Haaikneuters

Aan De Keukentafel met zes kletsers.

De Esbekenaren zijn zaterdagavond kostelijk vermaakt door vijf tonpraters. Zij genoten van hilarische, spraakmakende grappen en grollen op hoog niveau. 

Marcel Van Rijn, beet het spits af met zijn typetje Pieterke Onderwater. Alles in zijn leven draaide om het duiken. Pa was duiker bij Beter Bed, zo had hij als kind gehoord. Pieterke werd gecorrigeerd: Pa lag met een druiper in het Elisabeth. Ook werd hij wegens plassen in het zwembad weggestuurd. Hij plaste vanaf de duikplank. “Mijn eerste sekservaring was op de achterbank van de auto van ons pa en moeder. Deze wisten niet waar ze kijken moesten.” Zijn Toos heeft zoveel piercings, dat hij het gevoel heeft dat hij aan een auto ligt te sleutelen. Pieterke mocht van een geest een wens doen. “Van mijn fiat een Ferrari maken.”  Nee, dat was onmogelijk, een andere wens. “Ik wil dat mijn vrouw niet meer zeurt.” Waar staat die auto?

Peter van Dooren kroop in de huid van Peer van de PPP (Peers Party Planner). Hij nam de feestelingen in het dorp op de hak en zo ook Tilburger Roy Donders. Waarom trouwt zus Rian in een witte jurk? Dat is de kleur van vrolijkheid. O, maar waarom is je man dan in het zwart? En waarom heeft God de man überhaupt geschapen? “Ooit een vibrator het gras zien maaien?” Peer vraagt zich af waarom vrouwlief haar bh’s strijkt, er zit toch niks in volgens hem. De vrouw antwoordt dat zij zijn onderbroeken ook strijkt. Op housewarming party’s is het makkelijk geld verdienen. Peer zet de verwarming op 40. Doordenker: Aan de bar worden onder de 18 geen pilskes getapt.

De jongste kletser ooit Dirk Van Laarhoven stapte als ‘zichzelf’ in de ton. Op zijn 21e verjaardag werd het tijd om niet meer tussen pa en ma in te slapen en het huis uit te gaan. Met vrienden deelde hij een woning waarbij de oud-bewoner hilarisch in het ootje werd genomen met een gevonden dagboek. Dirk zat niet op één lijn met zijn vriendin. “Ik wil naar een tropisch vakantie oord en zij wil per se mee.” De vriendin is ook erg gierig. Zij maakt blaffende geluiden in de tuin om een hond uit te sparen. Calorieën zijn beestjes die kleren kleiner maken en overspel is slecht, kent alleen verliezers. Meedoen is belangrijker.

Van Laarhoven was echter maar een half uur de jongste kletser ooit, want na hem volgde wederom de jongste kletser ooit, Dirk de (N)euker alias Lars Trommelen. Dirk volgde een studie Volkeren Cultuur en wist te vertellen dat Marokkanen het condoom hebben uitgevonden van schapendarm. “De Europeaan heeft het verbeterd, deze haalt eerst de darm uit het schaap.” Zijn studentenbijbaantje in een weeshuis was geen succes. Hij had er een ouderavond georganiseerd. Dirk zijn vriendin moet mooi en slim zijn en kunnen zwijgen tegen zijn toekomstige vrouw. In de kroeg: “Doe maar een rondje van ikke”, Nee, verbetert de kastelein, het is een rondje van mij. “Is ook goed.” 

b2ap3_thumbnail_Lars.jpeg

Hekkensluiter Lilianne van Dommelen als het schoefelvrouwke, heeft een droomhuwelijk. “Jammer dat ik iedere ochtend wakker wordt.”  Rijmwoorden op huwelijk: gruwelijk, afschuwelijk. Ze vindt voorspel onzin, met de auto sta je ook niet een halfuur voor de garage te toeteren. Hoezo mist haar man vlinders in zijn buik? “ Een rupsje in je reet helpt”. Als het schoefelvrouwke kwaad is op hem, poetst zij hardnekkig de wc. Of dat helpt? “Wel als ik het met zijn tandenborstel doe.” Manlief praat in zijn slaap, advies van de dokter luidt: laat hem overdag uitpraten. De Esbeekse kerktoren is een herinnering aan haar man: een oude toren met een scheef kruis. 

b2ap3_thumbnail_Kletsers.jpeg

Aan De Keukentafel met Janus van Doormaal
Aan De Keukentafel met Jos Römgens
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 04 December 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.