Aan de Keukentafel Linda Way

Aan de Keukentafel Linda Way

Linda Way moest wennen aan Esbeekse regels.

Driemaal per week bestijgt zij haar IJslander paard, Bjolfur. Driemaal per week voert de rit samen met haar paarden-vriendinnen richting deBockenreijder. Ze werd ooit Nederlands kampioen, maar door tijdgebrek stopte zij met wedstrijdrijden. Het leven van de Esbeekse Linda Way (44) staat in het teken van dieren. Haar wiegje stond in Utrecht. Als peuter verhuisde zij met vader, moeder en broer naar Brabant. 'Waarom wij nou in Loon op Zand terecht kwamen weet ik niet. De verhuizing naar een dorp had in ieder geval te maken met mijn broer. Mijn vader had hem in de raamopening dertien hoog aangetroffen.”

Linda was 13 jaar toen het gezin verkaste naar landgoed de Utrecht in Esbeek. Zij vond het niet leuk om te gaan verhuizen, maar de ruimte met een beloofde eigen pony in het verschiet maakte veel goed. “Een eigen pony was een droom voor mij.

In Esbeek bleek het huren van een stal een probleem te zijn. Ik ben ervan overtuigd dat het te maken had dat wij import waren. Uiteindelijk kocht mijn vader ongezien een paard met stalling voor de prijs meer dan een gemiddelde Peugeot. Later zag pa mij bij een witte pony staan. 'Mooi paard heb je', zei hij. 'Dat is mijn paard niet, pa, ik heb een bruine'. In die tijd werd Linda lid van de Esbeekse ponyclub. “Ik ontmoette daar meiden van mijn leeftijd, waar ik nu nog bevriend mee ben. Daar heb ik een hele leuke tijd beleefd.”

Na de Mavo ging Linda naar de landbouwschool in Boxtel. Omdat de familie Way niet van boerenkomaf was, moest zij eerst een stage volgen en een tractorrijbewijs halen. “Ik kwam terecht in een mannenwereld en werd op handen gedragen. Dat was goed voor mijn zelfvertrouwen.” Toen de Esbeekse 18 jaar werd stapte zij over naar de rijvereniging en mocht zij gaan rijden op een paard van Piet Verhoeven.

“Ik werkte ook in zijn varkensstal. Piet werd mijn tweede vader. De Esbeekse regels waren wat lastig voor mij, omdat ik toch van een groter dorp kwam. Piet corrigeerde me, kortom hij voedde mij op. Ik leerde veel van hem en werd volwassen. Hij is zelfs ceremoniemeester op mijn huwelijk geweest.”

Linda ging in Friesland wonen, maar keerde terug. Ze had er geen aard. Met Cor en Dennis woont zij nu alweer 13 jaar op landgoed De Utrecht, samen met haar paarden en drie honden. Ze heeft gewerkt als dierenartsassistente, bij een bouwbedrijf en ondertussen in de bankwereld. “Ik heb mijn baan aangepast aan mijn dierenbende. 's Morgens wandel ik met de honden, verzorg ik de paarden en daarna ga ik pas naar mijn werk. Mijn liefde voor dieren is groot. Zij zijn eerlijk, blij en enthousiast. Het is heerlijk om in alle stilte door de bossen te wandelen met een kwispelende hond, of rijdend op een ontspannen paard.

Linda's verzoeknummer is 'Oude Maasweg' van The Amazing Stroopwafels.“Het is een liedje wat na al die jaren nog heerlijk meezingt in de auto”.

{youtube}Vp1LbP-6CRY

{/youtube}

Aan de Keukentafel: Coby Gerritsen
Ontvangst Vietnamese delegatie
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 26 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.