Aan De Keukentafel Loes van Gerven

Aan De Keukentafel Loes van Gerven

Dierenvriend Loes van Gerven

Aan De Keukentafel de allergrootste dierenvriend van Esbeek: Loes van Gerven. Heel bijzonder dat Loes ook nog eens jarig is op dierendag. Dat kan geen toeval zijn. De twaalfjarige scholiere vertelt vol passie over haar liefhebberij. Zelf denkt zij dat de liefde voor het dier is begonnen door de paarden waarop haar opa vroeger reed.

Toen ze twee jaar oud was kwam de zwarte Labrador Wafke in haar leven. “Met Sinterklaas kreeg ik samen met mijn broer en zus de pup. Ik speel het meest met Wafke en laat haar het meeste uit. Wafke betekent heel veel voor mij. Ik praat tegen haar. Ze begrijpt mij heel goed. Het is ook een hele slimme hond. Van mama mag ze niet in de kamer en als ze mama van boven hoort komen vlucht ze snel naar haar mand in de hal.”Loes heeft sinds kort weer twee jonge konijntjes. “Deze twee heten Basje en Noortje. Ik heb altijd al konijnen gehad.”

Vijf jaar geleden kreeg Loes het verjaardagscadeau van haar leven. Een eigen pony, Frisco, en zij meldde zich aan bij de Esbeekse ponyclub. De club is ondertussen opgeheven. Loes wordt ondertussen te groot om nog op Frisco te rijden. Daarom maakt ze wandelingen met de pony, samen met Wafke. “Ik heb een band opgebouwd met Frisco. Als ik hem van veraf roep, begint ze al te hinniken.” Loes vindt alle verzorging van haar huisdieren wel meevallen. Ze doet het graag en haar moeder helpt ook een handje mee. En toen wou Loes nog graag een Shetland pony. Van haar eigen geld kocht ze Mira. “Ze is zo klein en schattig. Ik heb haar laten dekken. Als ze drachtig is wordt het veulentje in juni geboren. Ik denk wel dat ik het houd.” Op internet speurt Loes alles op over drachtige paarden. Ze wil de groei van het veulentje op de voet volgen en al voorbereid zijn op eventuele complicaties tijdens de bevalling. “Paarden zijn de mooiste dieren”, vindt zij. “Je kunt heel veel betekenen voor elkaar. Samen kunstjes leren bijvoorbeeld. Er zullen altijd paarden in mijn leven zijn, dat weet ik zeker.” In de toekomst ziet zij zichzelf als een amazone. Maar blindengeleide- en hulphonden opleiden lijkt haar ook een mooi beroep.

Loes haar verzoeknummer is ‘Vandaag’ van Bakermat. “Ik vind het een leuk liedje maar vooral leuk omdat er een saxofoonstuk in zit. Ik speel zelf namelijk ook saxofoon.”

{youtube}bw53xS8ZGSs{/youtube}

Aan de keukentafel: Van Sri Lanka naar Esbeek
Aan de Keukentafel met Jop Hesselmans
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 26 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.