Aan De Keukentafel met Arno Pulles

Aan De Keukentafel met Arno Pulles

Oud Esbekenaar Arno Pulles (53) runt al ruim 22 jaar zijn eigen kapperszaak in Hilvarenbeek. Hij houdt wel van een lolletje. ‘Zo gek als een deur’, zoals hij zelf zegt.

Het kappersvak is zijn grote passie. Je kunt ver bij hem gaan, maar als je over zijn grenzen gaat is de boot aan.

Zijn jeugd is voor zijn verdere leven bepalend geweest. “Ondanks het vroege overlijden van ons pa, ik was vijf jaar, heb ik een leuke jeugd gehad. Er was thuis duidelijkheid en consequentie en daar hou ik nog steeds van. Met de dood in mijn achterhoofd groeide ik op, want ik had ervaren dat het zomaar ineens afgelopen kon zijn. Dat had impact op mij, want zo heb ik altijd de dood van ons moeder ingecalculeerd. Vorig jaar is zij overleden. Twee uitersten: mijn vader was 44 jaar toen hij overleed en zij 89. Ik heb grote waardering voor haar.

arnopulles.jpg

Arno werd als laatste in de rij van zes kinderen geboren in Diessen, maar groeide op in Esbeek omdat zijn vader daar werd aangesteld als wijkagent. “Het Kerkpad was nog een zandweg met een moossloot en er stonden maar een paar huizen. Rondom was één en al weiland. Wij keken op het in aanbouw zijnde huis van Augsburg in de Oude Trambaan, daar zag ons pa mij zo in de bouwput vallen. Gelukkig werd ik op tijd gered.

Op de lagere school vond ik alles interessant behalve de leerstof” vertelt Arno verder. “Ik was speels, had veel vriendjes en vriendinnen. Ik ben trouwens drie maal jeugdprins van De Haaikneuters geweest. Ja, hoe kan dat hè? Omdat ik bij Wim en Riet de Kok over de vloer kwam werd ik aangewezen. Maar dat kon natuurlijk niet blijven duren en daarna werden het leerlingen van de zesde klas.

De MAVO in Hilvarenbeek was ook een leuke tijd. In mijn puberteit kwam ik zonder woorden toch uit de kast. Bij de vriendengroep De Flapdrollen werd ik geaccepteerd zoals ik was. Ik heb nooit iets hoeven te verbloemen of uit te leggen. Wat dat betreft rolde ik er zonder problemen doorheen.”

Arno volgde de kappersopleiding in Den Bosch, liep stage in Oisterwijk en kreeg een baan bij Peter de Kok in Hilvarenbeek. Na 12 jaar begon hij op de Diessenseweg voor zichzelf. “De klantenkring die ik had opgebouwd nam ik mee. Ik heb klanten die ik al 34 jaar knip. Dat houdt ook in dat er mensen wegvallen en daar heb ik veel moeite mee. Als mijn klant niet meer in staat is om naar mij toe te komen om welke reden dan ook, laat ik diegene niet vallen. Ik vind van mezelf dat ik die service moet verlenen.”

Arno herinnert zich nog de grap die met hem werd uitgehaald tijdens de opening. “Mijn oude buurmeisje had een afspraak gemaakt om haar pony te laten knippen. Komt ze aanzetten met een échte pony! De klanten lagen dubbel. Ik kon niets anders doen dan werkelijk de viervoeter gaan knippen. Daar heb ik nog een mooie fotocollage aan overgehouden”

Arno voelt zich als een vis in het water in zijn kapsalon. Hij haalt voldoening en energie uit intensieve contacten en tevreden klanten. “Als een klant aangeeft in miin kapsalon tot rust te komen, dan kan mijn dag niet meer stuk. Wat ik erg lelijk vind zijn van die ‘Dame Edna’ kleuren. Die weiger ik te gebruiken. Maar dan gaat het handtasje open. Ok dan, maar straks wel heel snel de zaak uitlopen, hahaha.”

Het is natuurlijk niet alleen lang leve de lol bij Arno. “Zoals iedereen doorloop ik ook alle facetten van het leven. Daarin probeer ik vooral bij mezelf te blijven. Ik heb een tijd last gehad van het feit dat ik ons pa nauwelijks heb gekend. Het paranormale en spirituele spreekt mij wel aan.” Arno woont in Roosendaal en is daar al 9 jaar gelukkig met zijn Danny en diens twee kinderen, Tom en Aniek, nu 18 en 19 jaar. “Zij waren en zijn nog steeds een cadeautje voor mij. Ik wilde heel graag kinderen. Alléén ben ik nergens, zeg ik altijd, maar met z’ntweeën kan ik de hele wereld aan.

Nee, ik ga geen kapsalon in Roosendaal beginnen. Daar ken ik niemand. Deze bloeiende zaak in Hilvarenbeek is mij te lief. Ik kan mijn klanten absoluut niet missen.” Samen met zijn trouwe kapsalonhond Jack en personeel hoopt Arno nog lang zijn zaak in Hilvarenbeek te runnen.

Muzikaal verzoeknummer: “‘You don’t know me’ van Armand van Helden is mij op hetlijf geschreven. De tekst heeft o.a. betrekking op een vorige relatie. Een fantastisch liedje waar je ook heerlijk op kunt dansen.”

{youtube}jHQWdl-jKeI{/youtube}

Ps. Zoals Arno vroeger als thuiskapper met de grootste lol vier uur deed over het knippen van mijn pony, zo deden wij wederom met de grootste lol vier uur over dit interview.

Glasvezel in Esbeek
Aan De Keukentafel met Fien van den Biggelaar
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 21 May 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.