Aan De Keukentafel met Dirk Wenting

Aan De Keukentafel met Dirk Wenting

Als kind stond Dirk Wenting (18) al graag zingend op de planken. Je hoorde hem op Esbeekse feestavonden en solo in het kinderkoortje. Bij de Hilvarenbeekse Idols won hij gratis zanglessen van Margret Engel waar hij nog steeds op zangles zit. Margret was vier jaar geleden de musicalbegeleidster van ‘Echtscheiding’ in het Jan van Besouwhuis in Goirle en bood Dirk een rol aan.

Toen het doek bij ‘Echtscheiding’ viel, viel zeker niet het doek voor Dirk. Hij besefte dat daar zijn hart lag. “Ik deed nog wat bij de muziekschool en ging bij zangkoor Onvervalst in Hilvarenbeek. Toen ik auditie deed voor de musical Grease, die in de Tilliander in Oisterwijk werd uitgevoerd, had ik de hoofdrol van ‘Danny’ te pakken. Dat was geweldig om te doen. Tijdens de repetities werd ik gevraagd om iemand te vervangen bij de musical ‘Sneeuwkoningin’.

In zes weken tijd heb ik de voorstelling uit mijn hoofd geleerd.” Dirk is lid van de Tilburgse musicalverening BOeMS en hij volgt op zaterdag een training voor musical- zang, spel en dans bij MAF (MusicAllFactory) in Tilburg. MAF is een opleiding die een goede basis vormt om door te stromen naar vervolgopleidingen. “Hier komen mensen vanuit het hele land. Ik leer daar écht heel veel, oa. het werken aan mijn Brabantse tongval. Daar word je gevormd. Mijn idool Freek Bartels was er eens gastdocent. Hij is geniaal. René van Koten is trouwens ook erg goed. Zo ook de grootmoeders van de musical: Simone Kleinsma en Pia Douwes. Er zijn zoveel goede musicalsterren. Teveel om op te noemen.” Rond Kerst is Dirk te zien in de hoofdrol van Engel in de familievoorstelling ‘Moord in de Kerststal’ van de Hilvarenbeekse Toneelgroep Maet Hout Staet.

De eerste musical die Dirk zag was Les Misérables. Zijn droom is om daar eens een rol in spelen. “Het liedje uit die musical ‘lege stoelen, lege tafels’ zing ik vaak op audities. Met dat nummer ben ik nu toegelaten op de MBO theaterschool in Rotterdam, waar ik na de zomer naar toe ga. Dan ben ik ook klaar met mijn opleiding ICT. Want het is natuurlijk wel slim om dat papiertje in handen te hebben voor het geval dat. De vijfdaagse auditie voor de toelating waren zenuwslopend. Het was zwaar om al die monologen, liedjes en dansen in te studeren. 10 procent is ook maar door. Na deze opleiding ben je bijna verzekerd van een baan.

Ik was trouwens op nog twee plaatsen aangenomen.” Dirk voelt zich met theatermensen om zich heen als een vis in het water. “De toegankelijkheid, openheid en elkaar accepteren. Het niet standaard hoeven te zijn. Ik heb daar ook mijn vriendin Loes leren kennen. We hebben samen natuurlijk veel gemeen.” Dirk Wenting heeft duidelijk zijn keuze gemaakt. Het ‘echte’ werk begint eraan te komen. Hij trekt de wijde musicalwereld in, weliswaar met zijn ICT papiertje in zijn achterzak.

Verzoeknummer van Dirk is zijn auditieliedje ‘Lege stoelen, lege tafels’ uit de musical Les Miserables.

{youtube}MPJJId8gSnU{/youtube}

Coöperatienieuws 16 juni 2014
Aan De Keukentafel met Johan van Raak
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 29 September 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.