Aan De Keukentafel met ex-Esbekenaar Elly van Rijswijk

Aan De Keukentafel met ex-Esbekenaar Elly van Rijswijk

Op jonge leeftijd startte Elly al een eigen podotherapiepraktijk. Voorheen in Oirschot, nu in haar woonplaats Diessen met een vestiging in Hilvarenbeek. Elly (35) vertelt gedreven over haar leven in Esbeek, haar werk en haar kijk op het leven.

Opvoeding

“Ik heb een hele fijne jeugd gehad in Esbeek. In een beschermende omgeving met een grote broer en zus ben ik opgegroeid. Ik had leuke vriendinnen, een carnavalsclubje en klasgenoten. Er werd niet gepest of buitengesloten. Zo ben ik ook opgevoed. Van huis uit kreeg ik mee om op te komen voor de ‘zwakkere’.” Korfbal speelde een grote rol in het leven van Elly en nog altijd is zij het midweekteam van Tuldania trouw.  “Ik ben met korfbal groot gebracht. Heb getraind en gecoacht. Daar heb ik zelfs tijdens carnaval een onderscheiding voor mogen ontvangen. Ja, daar was ik best trots op.”

Gegroeid 

Sport heeft altijd al de interesse gehad en vandaar ook dat Elly haar beroep in die richting zocht. “Fysio sprak mij aan en met name de Podo. Ik wist al snel dat ik zelfstandig wou werken. Na de vier jarige opleiding bij Fontys in Eindhoven werkte ik vier jaar lang in loondienst en in 2006 ben ik voor mezelf begonnen. Als ondernemer moest ik veel leren. Ik kampte met onzekerheden, concurrentie, verzekeringen en regeltjes. Daar loop ik nog wel eens tegenaan, maar ik ben gegroeid, als ondernemer en als persoon. Je werkt met mensen en hun klachten. Je bent ook een soort van maatschappelijk werkster. Lief en leed wordt gedeeld. Het geeft mij veel voldoening als ik goed werk lever en mensen van hun pijn af  help. De cliënt van nu is mondiger, ongeduldiger en heeft een mening.”

Vrienden

Het komt Elly niet aangewaaid. Zij vindt het hard werken. “Ik doe alles bij het uitoefenen van mijn beroep, van mensen zien tot de PR en van poetsvrouw tot secretaresse.  Uiteraard dien ik ook up to date te blijven en aan wensen te voldoen. Zo maak ik sinds deze zomer slippers  met ingebouwde steunzool op maat. Dat is wel uniek in de podo.” 

b2ap3_thumbnail_Elly-van-Rijwijk2.jpg

Verder legt Elly lijntjes uit, volg cursussen, overleggen en congressen. Dit ook om geregistreerd te blijven. Daarnaast heeft zij haar gezin, man en drie kindjes en een grote vriendenkring. Nog altijd is Elly haar vrienden in Esbeek trouw. Door haar  praktijk aan huis is zij in Diessen belandt. Mensen verbazen zich erover dat Elly haar kinderen niet in Esbeek op sport doet. “Ook al vind ik Esbeek nog zo leuk, wij wonen in Diessen en vandaar ook dat mijn dochtertje Tess korfbalt bij DSV en ik haar team coach. Ik vind het sowieso niet verkeerd om je horizon te verbreden.”  

Muzikaalnummer: ‘Échte vrienden’ van BZB. “Scherpe tekst. ‘Echte vrienden verdien je door er zelf een te zijn’. Dat vind ik mooi gezegd en sta daar volledig achter.” 

b2ap3_thumbnail_Elly-van-Rijwijk1.jpg

Beursvloer Hilvarenbeek is On Tour!
Aan De Keukentafel met Maarten en Hermien van Lier...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 29 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.