Aan De Keukentafel met ex-Esbekenaar Hetty Hendriks

Aan De Keukentafel met ex-Esbekenaar Hetty Hendriks

Hetty woonde 14 jaar lang in Esbeek. Zij woont nu in Rosmalen samen met haar partner. Hetty vertelt over de tijd met haar gezin in Esbeek. 

Als nakomertje werd Hetty in 1961 geboren in Hoogeveen en verhuisde, door het beroep van vader het hele land door. Uiteindelijk groeide zij op in Enschede, ging trouwen en woonde bijna 10 jaar in een dorp in Twente waar de drie oudste dochters zijn geboren. Het huwelijk strandde en na enkele jaren ontmoette Hetty haar nieuwe man waarmee ze zich in 1993, samen met haar drie dochters, vestigde in Esbeek. Hetty: “Ik werd er fantastisch ontvangen, voelde me welkom en geaccepteerd. Ik kwam er als moeder en vrouw makkelijk tussen, mede ook door mijn grote hobby muziek. Zo leidde ik jarenlang het kinderkoortje en trad op bij het Liekesfist. Als afgevaardigde van Esbeek zat ik bij de VLOH in een discussiepanel en in de jury van de carnavalsoptocht in Hilvarenbeek. Ik kreeg veel ruimte, bevestiging en waardering. Esbeek is een bruisende culturele samenleving die een breed podium biedt aan mensen met creatieve en muzikale talenten. Mijn complimenten aan de Esbeekse dorpsgemeenschap. Grappig is dat twee jongens uit mijn kinderkoortje van toen, nu aan de weg timmeren in de popmuziek en musical. Deze kinderen zongen toen al solo.” 

Van leerkracht tot directeur
Terwijl Hetty succesvol integreerde lag het voor haar drie dochters wat anders. Het leven in het Brabantse dorp was een hele overstap voor die meiden. Hetty: “Met name de oudste twee hadden in het begin moeite om aansluiting te vinden. Ja, dat was wel lastig.” Samen met haar ondertussen ex-man kreeg Hetty nog twee dochters. Als moeder van vijf kinderen was er veel te zorgen en te regelen. Zij genoot van deze drukke tijd. In haar werk werkte Hetty zich op van leerkracht tot directeur. Zo zwaaide zij de scepter op basisscholen in Rijen en Tilburg en heden ten dagen in Vught. 

Na 14 jaar in Esbeek te hebben gewoond verhuisde Hetty, inmiddels gescheiden, naar Hilvarenbeek, maar niet voordat zij met haar drie oudsten op de Kletsavond optrad met een nonnenact. “Dat was voor ons een succesvolle afsluiting van het dorp. Ik maakte in die tijd samen met mijn meiden veel muziek. Die hebben zich stuk voor stuk individueel verder ontwikkeld op muzikaal gebied; zowel het bespelen van een instrument dan wel acteren, zingen en dansen in musicals. Daar zijn ze allemaal best succesvol in en uiteraard ben ik trots op hen. 

Een voorbijganger
In Hilvarenbeek was Hetty muzikaal actief als pianiste bij Becadans en bij de d’ Af en Toeters. Zij kocht een huis in Goirle en leerde haar huidige partner kennen waar zij sinds kort mee samenwoont in Rosmalen. “Ik ben al heel wat keren verhuisd in mijn leven en merk dat ik me telkens weer goed kan aanpassen. Je kunt mij wel een voorbijganger noemen. Ik leef een veelzijdig leven: leren en ontdekken, daar word ik blij van en dat past bij mij. Weet je, het is niet altijd makkelijk om oude dingen los te laten, maar na een afsluiting komt er altijd wat nieuws.

b2ap3_thumbnail_IMG-20151125-WA0002.jpg

Je weet niet waar je uitkomt, je moet het laten gebeuren. Lef hebben. Dat is wat mijn persoonlijke ontwikkeling verrijkt . Ondanks dat ik heus wel eens mijn neus stoot, ga ik toch steeds de uitdaging aan. Ik ben trots op mezelf dat ik al deze stappen zowel voor werk als wonen heb durven zetten.” Nu woont Hetty dus in Rosmalen. Een centraal punt voor al haar geliefden waaronder haar hoogbejaarde moeder. Duizendpoot Hetty is weer aan een studie begonnen en zit wederom in een coverbandje: Xsection. “Muziek is nu eenmaal een rode draad in mijn leven. Ik zou graag met deze band eens willen optreden bij Schuttershof. Dan is voor mij de cirkel rond.” 

Muzikaal verzoeknummer: “Deze afsluiting is mij natuurlijk op het lijf geschreven. Ik ga voor

 ‘Laat me/Vivre’ van Alderliefste met Ramses Shaffy en Liesbeth List. De tekst spreekt voor zich lijkt mij.”

 

b2ap3_thumbnail_me.jpg 

 

Aan De Keukentafel met Chris Way
Aan De Keukentafel met Adrie van de Wouw en Ans Ve...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 23 January 2020
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.