Aan De Keukentafel met ex-Esbekenaar Jeanne Hesselmans

Aan De Keukentafel met ex-Esbekenaar Jeanne Hesselmans

We hebben ook met veel plezier in Esbeek gewoond.Jeanne (53) is sinds twee jaar een ex-Esbekenaar. Zij verhuisde met haar man Hans Soetens terug naar haar roots. Dat is op het Groot Loo in Hilvarenbeek, op de plek waar zij samen met haar ouders en broer Geert een fijne jeugd beleefde.

Ze bracht daar ook haar tijd door bij de ponyclub en bij van de Dokkelaars. Na de MAVO, LHNO en VHBO volgde zij een opleiding activiteitenbegeleidster en ging aan de slag bij het RPI in Eindhoven. Met veel plezier werkte ze 10 jaar bij De Hazelaar in Tilburg, waar ze ooit stage had gelopen. En via Sint Jozefzorg kwam ze 14 jaar geleden terecht binnen de zorggroep senioren bij het GGZ in Tilburg. Momenteel volgt Jeanne nog een pittige sportleidercursus voor senioren. Daarvoor loopt zij stage in Esbeek bij seniorensportclubs bij Sportpark Den Hondsbosch en in Schuttershof.

b2ap3_thumbnail_hansensjan.jpg(zorg) woning
Jeanne en Hans zitten op een mooie locatie prachtig te wonen in hun nieuwe optrek, een woning met uitzicht over de landerijen. “Eigenlijk is het een ‘verbouwing’, want twee muren van het oude huis bleven nog overeind”, vertelt Jeanne. “De bedoeling was een zorgwoning, want onze pa zou hier bij gaan wonen in de aanleunwoning. Helaas is hij op 22 december 2013 op 88-jarige leeftijd overleden. Dat was in de tijd dat wij in de woonunit achter het huis woonden. Gelukkig heeft hij alle plannen nog meegekregen, hij was erg enthousiast. Onze pa was een makkelijke man. Ik ben blij dat wij hem nog mooie laatste jaren hebben kunnen geven. Dat geeft mij een tevreden gevoel. Mijn moeder was al in 2009 overleden.” De bouwplannen werden wat herzien en de aanleunwoning werd een garage die zo nodig omgebouwd kan worden. Praktisch gezien kunnen Hans en Jeanne in dit huis oud worden. En dat is dan ook de bedoeling.


Thuiskomen
“Voor mij was de terugkeer naar het Groot Loo thuiskomen. Het voelt vertrouwd, alsof ik niet weg ben geweest. Buurmeisjes zijn buurvrouwen geworden. Ook zij hebben hun ouderlijk huis betrokken.” Jeanne en Hans vinden het heerlijk in Hilvarenbeek. Zij wonen in het buitengebied en toch op loopafstand van het centrum. “In Esbeek hebben we 25 jaar lang ook met veel plezier gewoond, maar je merkt vooral nu, dat het een kleine leefgemeenschap is. Jibbe en Lette zijn daar geboren. We wilden sowieso altijd al wel graag naar Hivarenbeek, maar als je kinderen klein zijn doe je dat niet makkelijk. Toen zij de deur uit gingen, en met de hoge opknapkosten van ons huis in het verschiet, plus gezien de omstandigheden met mijn vader, hakten wij, in overleg met mijn broer, de knoop door. Binnen vier weken was het huis verkocht en alles ging in een snelvaart.”

Muzikaalverzoeknummer: ‘At Seventeen’ van Janis Ian. “Ik heb laatst mijn pick up met platen weer eens voor de dag gehaald. Daar kwam ik dit oude nummer tegen, wat voor mij jeugdsentiment is.”

Bijeenkomst LANGER ZELFSTANDIG WONEN
Informatieavond over SamenWijs Esbeek
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 01 December 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.