Aan de Keukentafel met Lia Ligtvoet

Aan de Keukentafel met Lia Ligtvoet

Het ondernemen zit bij de familie van Hans en Lia Ligtvoet in het bloed. De ouders van Hans en Hans zelf bekend van Ligtvoet schoenen in Moergestel, ouders van Lia van de horeca in sportgelegenheden in Tilburg, Lia (52) van maar liefst drie lingeriewinkels van Livera in Brabant, en onlangs zijn de zonen Jeff en Mike ook in de ondernemers voetsporen getreden: Jeff runt een winkel ‘runners world’ in Oss en Mike is aan de slag gegaan als zelfstandige ondernemer in de machinebouw onder de naam MACH 3.

Paard van Sinterklaas
Lia groeide samen met haar broer op in Tilburg in de wijk Korvel. Als jonge meid hielp ze haar ouders mee in de horeca. “Ik denk dat daar mijn liefde voor het omgaan met mensen is ontstaan”, zegt zij. Ook bezat Lia liefde en aandacht voor dieren, met name het paard. “Mijn opa had pony’s lopen in de wei. Daar kon je mij vaak vinden. Ik was een echt paardenmeisje. Ik reed M2 dessuur, L-springen en Z-achttal. Als mijn vader mij weer ophaalde na een concours zwaaide ik al vanuit de verte trots met mijn beker in de lucht. Jarenlang had ik bovenaan mijn verlanglijstje voor Sinterklaas een paard staan en uiteindelijk kreeg ik mijn eerste eigen paard. Hij heette ‘Patrick’, ik weet het nog zo goed”. Lia was toen 12 jaar oud.

Mooi plekje op Tulder

In de paardenmanege in Riel leerde zij later de Moergestelse Hans Ligtvoet kennen. Lia voelde zich minder een ‘stadse’ en vond het fijn om in Moergestel te gaan wonen. Beide zonen zijn daar geboren. “Mijn ouders gingen in Esbeek wonen vanwege de ruimte voor de paarden die wij samen bezaten. Om er dichterbij te zijn reisden wij mijn ouders achterna en gingen wonen in de Oude Trambaan. Sinds 10 jaar wonen wij op een heel mooi plekje op Tulder. Ons huis is van oorsprong een oude boswachters woning op een hectare grond. Wij zochten een woning met ruimte voor de paarden, omdat mijn ouders gingen verhuizen naar Poppel. Ook wilden wij graag in Esbeek blijven, omdat wij het een heel prettig dorp vinden, iedereen kent en helpt elkaar. Dat viel me al op toen onze kinderen nog op de basisschool zaten. Dat is heel bijzonder.” Met wedstrijdrijden is Lia drie jaar geleden gestopt. Zij rijdt nu nog voor haar plezier. Momenteel lopen er vier merries aan huis waarvan er twee gebruikt worden voor de fokkerij. Deze twee hebben nu een veulen. De andere twee genieten van hun oude dag.

Drie Liverawinkels:

Als dierenvriend haalde Lia haar diploma hondentrimster. Ze had in Tilburg een eigen salon. Het trimmen hield zij na vijf jaar voor gezien en ging aan de slag in de schoenwinkel van Hans in Moergestel. Daarna kwam zij terecht bij Livera, ze kreeg de smaak te pakken en ondertussen is Lia eigenaresse van drie Liverazaken: in Roosendaal, Tilburg en Den Bosch.

2012: Moeder Cleopatra Utopia met veulen Hummer Utopis dat op een veulingveiling in Borculo is verkocht. Momenteel loopt bij Cleopatra een nieuw veulentje aan haar voet.

“Het is best hectisch en hard werken, maar het is mijn passie, en dan gaat het als vanzelf. Lingerie vind ik een mooi product, specialistisch en een echt vrouwending. Als klanten tevreden en blij de deur uitgaan geeft mij dat veel voldoening. Weet je, veel vrouwen moeten even letterlijk die drempel bij ons over om een soort van schaamte te overwinnen. Vrouwen kunnen opzien tegen het passen van bijvoorbeeld een bh. Wat opvalt is dat zij heel snel hun minpunten opsommen bij de paskamer. Wij proberen daar als team een positieve draai aan te geven en het vertrouwen van de klant te winnen. Respect voor ieders lichaam. Het vrouwen ideaal beeld, zoals in de media wordt geschetst, en waar vrouwen menen aan te moeten voldoen, bestaat gewoon niet. Mijn motto is dan ook: gewoon blijven wie je bent.

Muzikaal verzoeknummer: ‘Hurry love’ van Phil Collins. “Dat nummer herinnert mij aan onze verkeringstijd in Den Boogaard in Moergestel.”

Aan De Keukentafel met José van Dooren en Astrid L...
Aan De Keukentafel met Ton Trommelen
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 29 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.