Aan De Keukentafel met Monique Donders

Aan De Keukentafel met Monique Donders

Twee gouden plakken voor Esbeekse nagelstyliste

Esbeek-Monique Donders (41) mag zich tweevoudig wereldkampioen French Manicure noemen. Een levensgroot spandoek siert haar straat in Esbeek. Nog beduusd en euforisch over het verrassingsfeest door collega’s, modellen en familie, vertelt zij over de wedstrijd in Londen. “Ik heb me er keihard voor ingespannen door op voorhand trainingen in het hele land te volgen om maar goed voor de dag te komen op de wereldkampioenschappen in Londen. Ik vertegenwoordigde Odyssey Nail Systems, een hoogstaand Amerikaans merk in de hand- en nagelindustrie waar ik ook voor werk. Het is werkelijk topsport.” 

Bloed, zweet en tranen, maar de Esbeekse heeft het gered tijdens het drie daagse evenement van de beauty beurs in Londen. “Met mijn twee modellen, waaronder dorpsgenoot Ilse Hesselmans waren wij er een week lang. Wij namen deel aan drie onderdelen en ik won twee gouden medailles voor acrylic sculpture en acrylic tip en overlay. Dat is waanzinnig natuurlijk. Een enorme kroon op mijn werk”, aldus de eigenaresse van MoNails die geboren en getogen is in Hapert. Via Tilburg kwam zij door het werk van haar man Arjan Donders in Esbeek terecht. 

 

Trofeeën
De passie voor nagels begon in 2006. Monique volgde de ene opleiding en training na de andere. “Je kunt het werk onderscheiden in salon- en wedstrijdnagels. Bij de één maak je draagbare nagels en bij de ander werk je volgens de richtlijnen en leer je het product en de techniek beheersen. Thuis richtte Monique een salon in en combineerde haar werk zo makkelijk met haar kinderen. “Ik ben al van beneden naar boven verhuisd omdat het daar te klein werd. Hier boven wil ik er nog een gedeelte bijtrekken, omdat ik ook les geef.” Monique slaagde in Korea voor Educator, een bevoegdheid om les te geven. Ondertussen werd Monique derde bij de Nederlandse kampioenschappen en in Duitsland sleepte ze met een French wedstrijd de tweede prijs in de wacht.  Zo heeft de styliste, en tevens docente, een reeks aan trofeeën gewonnen. 

Mannen
“Ik krijg niet alleen klanten die voor verzorgde handen gaan, maar ook mensen met probleemnagels zoals nagelbijters en gehavende nagels.” Ook mannen weten de weg te vinden naar de nagelstyliste. Vaak wel uit noodzakelijk oogpunt, een blauwe nagel of een nagelbijter.

 

FullSizeRender.jpg

Wereldkampioenschappen in Londen

Monique: “Nagelverzorging is net zo belangrijk als de kapper en de schoonheidsspecialiste en is ook een vrij beroep. Deze tak van verzorging is volop in ontwikkeling. Zo zijn bijvoorbeeld de harsnagels van vroeger vervangen door acryl- en gelnagels.”  In de salon van Monique Donders wordt ook het leven besproken. Leuke en minder leuke dingen. Het is horen, zien en zwijgen, want het blijft natuurlijk binnenkamers. “Het geeft mij voldoening als mensen zich op hun gemak voelen en netjes de deur uit gaan. Mijn volgende uitdaging is het klaarstomen van mijn cursisten voor verschillende kampioenschappen in 2016.” 

Verzoeknummer: ‘True Colors’ van Cindy Lauper. Monique: ”Dit nummer staat voor de vriendschap tussen mij en mijn maatje en collega Ester Derkink uit Hengelo. Samen hebben wij veel meegemaakt en ondernomen in ‘nagelland’. Zo ook in Korea en Londen.” 

 MoniqueD.jpeg

VIER PROVIDERS OP HET GLASVEZELNETWERK IN ESBEEK
Aan De Keukentafel met Liesbeth van Zantvoort

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 04 December 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.