Aan De Keukentafel met vier generaties Op ’t Hoog en Pulles

Aan De Keukentafel met vier generaties Op ’t Hoog en Pulles

Esbeek is tweemaal een viergeslacht in de vrouwelijke lijn rijker. Beide families zijn apetrots op deze bijzondere gebeurtenis.
Familie Op ‘t Hoog:OVERGROOTOMA


Dien Op ’t Hoog-Wezenberg (79) is geboren en getogen op de boerderij aan de Oude Trambaan in Esbeek en groeide op in een gezin met vier kinderen. Zij kreeg verkering met de Moergestelse Marinus Op ’t Hoog, die als boerenknecht in Esbeek diende. Toen het stel ging trouwen betrokken zij een noodwoninkje in Moergestel. Vijf jaar later trok het gezin naar Esbeek om de boerderij van thuis over te nemen. Later werd het een loonwerkersbedrijf. Marinus overleed op 72 jarige leeftijd. Dien en Marinus kregen zeven kinderen, twaalf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Dien is trots op Saar. “Ze is een écht popke, mooi rond snoetje.”

OMA


Marion Welten-Op ’t Hoog (53) is de middelste van de zeven kinderen. Zij was 11 maanden oud toen de familie naar Esbeek kwam. Marion trouwde met Theo Welten uit Goirle en ging daar ook wonen. Zij werd moeder van Saskia, gevolgd door Maikel. Vijf jaar later trok zij met haar kroos naar Esbeek, omdat Theo ging werken bij het loonwerkersbedrijf van zijn schoonvader. Zij bouwden samen met haar zus en schoonbroer een tweeondereenkapper in de Lowerik. “Saar is mijn derde kleinkind. Nee, ik heb er geen speciaal gevoel bij omdat mijn dochter nu een kindje heeft gekregen. Ze zijn me allemaal even lief en gelijk.”

MOEDER


Saskia Verhoeven-Welten (32) is geboren in Goirle en opgegroeid in Esbeek. Na de PABO ging zij studeren voor apothekersassistente en kreeg een baan in Eindhoven. Binnenkort neemt ze na de geboorte van dochtertje Saar de draad weer op. “Ik heb het heel gezellig thuis hoor, maar het wereldje wordt wel wat klein. Dus ik heb er weer zin in.” Ze zit samen met haar man Frank in Esbeek fijn te wonen op een mooie locatie met een speeltuintje voor de deur.

DOCHTER


Mooie Saar Verhoeven (28-12-2014) lacht volop en vindt het allemaal best.


Familie Op 't Hoog

Familie Pulles:


wiesjemarietmoeder.jpgOVERGROOTOMA


Annie van den Biggelaar-Jonkers (85) woont in Hilvarenbeek. Zij groeide op in Moergestel en werkte als huishoudelijke hulp bij de slager en horlogemaker. Tijdens de bruiloft van haar zus leerde ze de Biestse Piet kennen. Zij gingen wonen in Biest-Houtakker en kregen vier kinderen. “Ik was de eerste kosteres van Nederland. Dat baantje nam ik over van mijn overleden man. Het was erg leuk om te doen.” In Biest-Houtakker zette zij De welfare op poten en zij is trots op haar pauselijke onderscheiding en lintje. Annie heeft zes kleinkinderen en Keet is haar tweede achterkleinkind.


OMA


Mariet Pulles-Van den Biggelaar (57) groeide op als oudste van het gezin in Biest-Houtakker. Ging naar het Odulphus lyceum, deed een opleiding analiste en ging werken in een ziekenhuis in Helmond. Ze trouwde met de Esbekenaar Jan Pulles en ging wonen in Esbeek. Toen de kinderen Wiesje, Lieke en Rik op de basisschool zaten ging ook Mariet weer de schoolbanken in. Ze ging aan de slag bij Thebe als kraamverzorgster en werkt momenteel in kraamhotel Livive in het Elisabeth Ziekenhuis. Mariet is nauw betrokken bij toneelvereniging In de Kèkert.


MOEDER


Wiesje Pulles (32) ging na de Esbeekse basisschool net zoals haar moeder naar het Odulphus lyceum in Tilburg. Ze haalde haar diploma fysiotherapeut, maar ging toch aan de slag als psycholoog. Op het Revalidatiecentrum Het Leijpark gaat zij vanaf half april weer mensen helpen met psychische klachten. Met haar partner Maarten Van den Broek, zoon Boet en dochter Keet woont zij met veel plezier aan de Lowerik in Esbeek.


DOCHTER


Lieve Keet (27-1-2015) is graag van de partij. Haar eerste carnaval heeft zij er al met veel succes opzitten.

Fier ! Smaak & Vermaak festival 6 april Tweede Paa...
Meld je aan voor Made in Esbeek
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 01 December 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.