Aan de Keukentafel met Jop Hesselmans

Aan de Keukentafel met Jop Hesselmans

Het was niet eenvoudig om een afspraak te maken met de twaalfjarige voetballer Jop Hesselmans. “Nee, dan moet ik trainen, nee, dan speelt PSV tegen AC Milaan, en dan heb ik wedstrijd.” De voetbalsport speelt een grote rol in het jonge leventje van Jop.

Na twee jaar bij Willem II RKC te hebben gevoetbald, is Jop terug gegaan naar de club in zijn woonplaats Tuldania. Op zesjarige leeftijd viel hij al op en werd tijdens een Hilvaria toernooi gescout door Willem II. “Ik heb daar toen een jaartje mogen trainen, maar het hield op vanwege geldgebrek.”, vertelt Jop. Daarna volgde een scouting door PSV. Van de 20 personen gingen er maar vier door en daar hoorde Jop niet bij. “Terwijl ik wist dat de kans klein was, was ik wel teleurgesteld.”

Een jaar later had hij meer geluk. Willem II was ondertussen gefuseerd met RKC Waalwijk en Jop kreeg een herkansing. In het begin was het wennen voor de club jonge spelers, maar daarna werd het al snel gezellig met de Brabanders onder elkaar. “Mijn positie was links en rechts voor. Het was best een zware tijd met drie maal per week trainen en een maal wedstrijd. Ik speelde veel toernooien in Nederland, maar ook in Polen en Duitsland. Ik scoorde het winnende doelpunt tegen VVV”, herinnert Jop zich. Hij zegt moeilijk tegen zijn verlies te kunnen, maar daarmee heeft leren omgaan. Bekende voetballers die Jop regelmatig tegen het lijf liep waren Rodney Sneijder en Jeroen zoet. Zijn grote voorbeeld is de Argentijn Kun Aguero. “Omdat hij een harde werker is, altijd op de juiste plek staat en vecht voor de bal.”

En zijn favoriete club is PSV. Op een liesblessure na ging het twee jaar lang goed bij de profclub. Toen kwam er een einde aan. “Ik zag ook wel betere spelers. Er kwam een selectie van afvallers en ik vond het erg dat ik daar bij hoorde.” Jop voetbalt nu weer bij Tuldania en scoorde gelijk al in de eerste wedstrijd. “Het zou anders toch te veel zijn geworden, nu ik naar de middelbare school (Willem II college) ben gegaan. Of ik het zal gaan missen? Ja en nee, het was een leuke tijd, maar nu kan ik weer een normaal leven leiden met alle vrijheid en heb ik meer tijd voor mijn vrienden en afspraken.” Zijn oud ploeggenootjes hoeft Jop niet te gaan missen, want die zitten ook op het Willem II college, weliswaar in de sportklas. Jop zijn verzoeknummer is Swedish House Mafia - One (Your Name). “Dat nummer hoorde ik tijdens het toernooi in Polen. En daar heb ik goede herinneringen aan.”

{youtube}PkQ5rEJaTmk{/youtube}

Aan De Keukentafel Loes van Gerven
Aan De Keukentafel ‘Bloed, zweet en tranen’
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 26 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.