Column Adrie van de Wouw

Column Adrie van de Wouw

Om 13:30 klopt Bert aan bij de bestuurskamer en brengt het levensmiddelenpakket binnen. Een opmerking à la Bert ontbreekt nooit en wie er ook zit kan een lach niet onderdrukken. De bestuurskamer uit meteen rechts, naast Kees Oerlemans is nog plaats. Het eerste pilske van de zondag wordt gedronken. Kees is naar hunnen Hein komen kijken, de wedstrijd is nog wel niet afgelopen maar die wint ut twidde wel zonder hem. Kees zit aan zijn “twidde”. Jan Smolders is druk doende het de scheidsrechter naar zijn zin te maken. De portemonnee en de GSM zijn al op een veilige plaats opgeborgen en met wat leuke anekdotes en Esbeekse wetenswaardigheden stelt hij de scheidsrechter op zijn gemak. In de trend van “vorige week han we dur hier ene, die enz. enz….” wordt de man in het zwart welkom geheten en voelt hij zich direct thuis op ons sportpark.

Janus en Geert komen tegen tweeën. Uit het dorp komen Karien en Willeke en dan zijn Mieke en Frans nooit ver weg. Ad (post) en Anneke, Sjaak en Ria ze ontbreken (bijna) nooit. Den boert is er soms niet, heeft een seizoenkaart bij Willem II. Op de tribune nemen plaats Sjaak en Rina, Gust en Annie en Oma Lies. Astrid (de vrouw van den dokter) haalt nog vlug een broodje kroket voor Teun. Natuurlijk staat dun oude voorzitter ergens aan de lijn, zijn zoon staat op dezelfde “dek aaf”positie als hij vroeger. Maar er zijn er nog veel meer. Te veel om op te noemen. Allemaal supporters van Tuldania. Als om twee uur de wedstrijd begint moet er nog veel bijgebabbeld worden. De week wordt efkes kort maar krachtig doorgenomen en er is tijd voor unne goeien bak. Gerard vertelt ne schuine en die gaat er in als peperkoek.

Langzaam begint alles in de sfeer van de wedstrijd te komen. De eerste foute beslissing van de scheids wordt nog voor lief genomen, hij is per slot van rekening ook maar een mens. De grens van de tegenstander vertrouwen we op voorhand al niet, die is sowieso niet zo sportief als onze Guus. Een gevatte opmerking van Karien laat nog even op zich wachten maar komt wel, zeker weten. Het begint te leven. Dan is Wim Katintbakkie daar met de lotjes voor het levensmiddelenpakket. Geen entree bij ons dus doeter mar 5, als ze (als het slecht gaat) of we (als het goed gaat) tenminste winnen. De thee is aanstaande en een enkeling sloft richting kantine om niet te hoeven wachten op de koffie. Sommigen kunnen de verleiding van het gerstenat na de rust niet weerstaan en keren niet terug. Maar ze hebben allemaal hetzelfde gevoel, ze houden van de jongens van Tuldania op het veld. De volgende week zullen ze er weer zijn.

Na afloop nog even nagenieten in de kantine. Ook Resi is dan gearriveerd en voegt zich bij de rest van de flapdrollen. Gewonnen of verloren, gezellig is het altijd. Een paar uurtjes later is het gedaan. De supporters gaan een einde aan het weekend breien. Banktherapie, Studio Sport, met het bord op schoot. Vroeg naar bed, hoogstwaarschijnlijk wel, het is weer mooi geweest. Het eerste elftal van Tuldania bedankte haar enorm trouwe supporters in Waalre met een applaus voor de niet aflatende steun. Terecht, want de liefde van het Esbeekse publiek voor de jongens van Oranje Zwart is hartverwarmend. Daar ben ik namens Tuldania trots op.

Juli 2009

Column Jeroen Oerlemans
Column Jaonus Bruurs
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 01 December 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.