Column Chris Way

Column Chris Way

Daar sta je dan, krijg je de vraag van Astrid of je een column wilt schrijven.

Op dat moment stond daar mijn hoofd helemaal niet naar, omdat ik heel verdrietig was na het kort daarvoor overlijden van mijn liefste zwager. Gelukkig mocht ik wat later gaan schrijven.
Inmiddels zit ik al weer aardig in het ritme van de dagelijkse bezigheden zoals de organisatie van de maaltijden, deze hebben overigens de hele maand juni stil gelegen. We hoorden van de deelnemers dat zij dit erg betreurden. Maar in juli en augustus waren we er weer om de 14 dagen en in september gaan we weer iedere week een maaltijd bereiden.
Het bedenken van het menu, de boodschappen die gehaald moeten worden; dat alles vergt veel tijd van je.
Terwijl ik dit schrijf staat de vakantieweek van het Rode Kruis ook nog voor de deur en daar moeten ook nog wel wat puntjes op de i gezet worden voordat we weg kunnen gaan.
Lekker druk, maar dat houdt je van de straat zeggen we dan.


Het is heel gelukkig dat ik al dit vrijwilligerswerk mag doen en dat de gezondheid dit ook toelaat en mijn man zich prima kan vermaken met het klussen in en rond het huis.
Zo is er steeds wel iets, dat je aandacht vraagt, zoals onze dochter en haar partner die voor het eerst aan een deeltriatlon gaan meedoen. " Paps en Mams, jullie komen ons toch wel aanmoedigen," vraagt ze en natuurlijk doen we dat.


Daar sta je dan een half uur te wachten langs de weg om ze aan te moedigen en in een flits zijn ze voorbij. Nu vlug in de auto naar het volgende punt, als ze daar voor de laatste keer langs komen op de fiets en dan weer snel naar het punt waar gelopen moet worden.
En je blijft ze aanmoedigen, want knap vind ik het wel zo’n prestatie van eerst 1 kilometer zwemmen en dan 40 kilometer fietsen en dan nog de nodige kilometers hardlopen.
En tot overmaat van ramp begint het ook nog eens te regenen, je moet er maar zin in hebben. Maar ze hebben het allebei gehaald en dan ben je toch beretrots op ze.
Als je dan bedenkt dat de eerste fietsvakantie die we maakten we onze Linda steeds moesten duwen omdat ze hyperventileerde door het fietsen en dan 30 jaar later zet ze zo’n prestatie neer, knap hoor!
De vakantieweek van het Rode Kruis is ook al weer achter de rug, het is een super week geweest. Mooie locatie en mooi weer, we konden het niet beter treffen. Allemaal tevreden vakantiegasten bij thuiskomst. Ook het team van 6 vrijwilligers kan terug kijken op een gezellige week maar wel een van hard werken. Dat hebben ze er graag voor over gehad want zo’n week maken we waarschijnlijk nooit meer mee.
De dagtocht van het Rode Kruis is begin september, nog even bij het touringcarbedrijf navragen voor alle zekerheid of ze wel goed gecontroleerd hebben of degenen die in een elektrische rolstoel zitten ook werkelijk bij het toilet kunnen komen waar we onze stops hebben.


Wat schetst onze verbazing, krijg je “nee” te horen; bij twee stops kunnen de deelnemers in de rolstoel niet bij het toilet komen en dit terwijl je een bus aanvraagt met lift en 3 rolstoelplaatsen. Dan denk je toch bij je zelf ' kunnen ze daar niet nadenken' , als ik het dus niet nog even had na laten vragen, hadden we een groot probleem gehad. Nu moest op het laatste moment de stops nog veranderd worden. Gelukkig is het toch nog een mooie dagtocht geweest en hebben de deelnemers er niet veel van gemerkt alleen dat het lunchadres veranderd was. En zo zitten we alweer eind september en wordt het bijna tijd om de column in te leveren. En dat is maar goed ook want nu staat de organisatie van de herhalingslessen van de hartreanimatie weer voor de deur. Dus veel tijd om weer een paar regels voor de column te schrijven blijft er niet over, bovendien wil ik geen ruzie met Astrid als ik te laat de kopij inlever.

Chris Way.

Column Sandra van Liere
Column Wiet van Meel
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 01 December 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.