Column Denise Wouters

Column Denise Wouters

Een Esbeekse in Londen.

Twee jaar geleden ging ik met drie vriendinnen op vakantie op Malta. Daar ontmoette ik Milo, de man van mijn dromen. Hij woonde in Londen. Na een jaar heen en weer van Esbeek naar Londen en andersom te hebben gereisd, ben ik naar Londen verhuisd. De eerste tijd was een verademing. Heerlijk al die mensen, lekker druk en de winkels die zeven dagen per week 24 uur per dag open zijn! Dat beviel mij wel. Elke dag de mogelijkheid hebben om op stap te gaan in de duurste en mooiste clubs. Niemand die je kent. Heerlijk doen en laten wat je wilt. Toch zag ik na een tijd een andere kant van Londen. Een vieze lucht, altijd hangen er wolken van smog. Er rijden zoveel auto’s in het drukke verkeer. Als je in Londen bij wijze van spreken van Esbeek naar Hilvarenbeek zou rijden dan zou je daar een dik half uur over doen.

Er zijn heel veel buitenlanders die de baantjes inpikken. Tenminste zo zien de Engelsen dat. Daar raken ze heel geïrriteerd van naar ons toe. Jaaaa, naar ONS toe, want als mensen in de gaten krijgen als je niet van origine Engels bent word je gelijk anders aangekeken. Wat ook in Nederland gebeurt uiteraard. Ik begrijp nu wat de Nederlandse buitenlanders voelen in een land met een vreemde taal en andere gewoonten.

Na drie maanden ging ik weer voor het eerst even terug naar Nederland. Ik kwam aan op Airport Eindhoven. Het was heerlijk om de frisse lucht op te snuiven en in de auto onderweg naar Esbeek de ‘stinkende’ boerenlucht, wat ik voorheen verschrikkelijk vond en nu zelfs heerlijk vond ruiken. Fijn om bekende gezichten te zien en te begroeten. Ik waardeerde meteen het ‘hoi’, wat ik voorheen uit gewoonte deed. En ik was me erg bewust van de hechte fijne band met familie en vrienden. Ik genoot van de heerlijk rust in ons huis en het uitzicht op de landerijen van Wilborts en Hessel met paarden en grazende koeien in onze achtertuin. Lekker zonnen en genieten in een tuin zonder smog. En toen realiseerde ik me dat ik echt een dorpsmens ben. Maar ook dat liefde alles overwint, want ik hoor bij Milo en ik ga weer naar Londen toe. Maar ik zal er niet blijven wonen, ik kom zeker terug!

With love,
Denise Wouters.

Column Frank Schellekens
Jaarverslag 2010
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 26 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.