Column Frank Schellekens

Column Frank Schellekens

“Weekendrust.”

Toen ik een paar weken geleden gezellig mee onze Bart naar het eerste van Tuldania ging kijken, werd ik benaderd door Astrid om een column te schrijven.
Aschwin stond op dat moment langs mij en trok me hiervoor over de streep.
Ik dacht, waar zal ik het toch eens over gaan hebben, en het juiste onderwerp viel mij binnen
toen ik zaterdagmorgen samen met Lian op ons terras een lekker bakske Esbikse koffie zat te drinken. Bart en Laura had ik die dag ervoor naar het Tuldania-kamp in Loon op Zand gebracht. Prachtige accommodatie met een hoop jeugd uit Esbeek. Vol energie en levenslust.

Een kampleiding die er erg veel zin in had. Geweldig dat zoiets geregeld kan worden in ons durpke. Maar toen ik huiswaarts ging, was de rust op ons terras ook anders als anders.

Geen gekwebbel, geen voetbal, geen korfbal, geen trampoline vol met kids, geen confrontaties, nee, echte rust. Ook zijn vandaag onze rosé-kalveren op vakantie gegaan,
dus daar hadden we ook al geen gestommel en geloei meer van. Onze buurjongen Jannes hoorde we ook niet juichen, omdat deze weer een fantastisch doelpunt had gescoord.
Dus dan maar weer aan de slag om de stal schoon te spuiten voor de kalveren, die maandag weer zouden komen. ’s Avonds zouden we door wat vrienden geanimeerd worden en zijn gezellig gaan eten in Hilvarenbeek. Fietsend naar het dorp was alles ook heel rustig.
Zou Esbeek uitgestorven zijn??

In Hilvarenbeek aangekomen, lekker rustig gegeten en genieten van het mooie weer en de prachtige kerktoren en natuurlijk ons heerlijke diner.
Lekker ouderwets keuvelen met veel lol en gein, maar onze rust werd geregeld verstoord door onze schaterende vrouwen. Op de terugweg konden we het niet laten om nog even een afzakkertje te gaan pakken bij Schuttershof. Morgen maar niet gaan mountainbiken, want mijn stelregel is, na 2 uur in het mandje, dan gaat deze jongen ’s morgens om half 9 niet op zijn stalen ros naar het bos.
De zondagmorgen toch maar wat later opgestaan om het overige jongvee te voeren.
Een heerlijk douche maakt je weer volledig mens, en we hebben genoten van een heerlijk ontbijt op terras. Nog wat vakliteratuur doorgenomen en een kameraad kwam een bakske koffie drinken en gezellig bijkletsen.
Oeps, het was weer de hoogste tijd om onze belhamels op te pikken in Loon op Zand.

Daar zag je dat het weekendje toch wel wat tol had geëist voor sommige kinderen,de leiding had ook wat van hun energie verloren, hier was wat meer rust gekomen.Maar terugkomend in ons durpke leek het helemaal niet rustig en uitgestorven.

Alle ouders, opa’s, oma’s, waren naar Schuttershof gekomen om hun zoon, dochter of kleinkind te verwelkomen van een weekendje weg. Een heerlijk gevoel is dit altijd!!!Na ontvangst van de slaapzakken en tassen zag ik ook dat bij onze kinderen het weekendje hun tol had geëist. Na een goede douche en lekker eten doken ze hun mandje in om de volgende dag de rust van hun ouders weer te verstoren en …………… inderdaad maandagavond was van onze rust geen sprake meer, want de kinderen zaten weer vol energie,onze buurjongen juichte er weer lustig op los omdat hij gescoord had, en de stal stond weer vol met rosé-kalveren, die er vrolijk op losloeiden om aan hun nieuwe huisvesting te wennen.

Wat hadden we genoten dit weekend, maar we snackten weer naar wat leven in de brouwerij.

Frank Schellekens.

Column Jan Maas
Column Denise Wouters
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 30 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.