Column Maud Colsters

Column Maud Colsters

You never drink alone

Wie kent het niet? Je wordt wakker… thuis of ergens waar je minder bekend bent… en je denkt… MAN wat doet mijn hoofd zeer…. Het liefste lig je de hele dag in bed en drink je de hele kraan leeg. Maar helaas, het wordt er niet echt beter op. Sterker nog, het kan voorlopig nog wel effe duren.

Al verschillende keren heb ik me in deze ‘kater situatie’ bevonden en elke keer denk ik dan; ‘ik drink nooit meer!’ Maar op de een of andere manier…. Drink ik dan toch weer. En nee, niet een beetje. Flessen wijn gaan erin. En dan inderdaad…. De volgende dag weer die kater.

Een keer is het zo erg geweest dat ik ’s ochtends in mijn bedje lag en er ’s avonds nog steeds in lag. Ik kon letterlijk en figuurlijk het daglicht niet verdragen. Rond een uur of 5 ging het wat beter en begon ik me af te vragen waar het gezegde; ‘bier na wijn geeft venijn en wijn na bier geeft plezier’, nou toch eigenlijk over gaat?! Ik kon me niet meer herinneren wat ik die avond van tevoren als eerste had gedronken en waar ik mee geëindigd was. Maar ik drink meestal wijn. Of ik begin met bier en eindig met wijn, dus waar kwam die ontzettend dikke kater dan volgens dat gezegde vandaan? Ja… waar denk je wel niet allemaal aan als je hersenen half uitgedroogd zijn, maar goed, ik dacht het toch echt. Ik herinnerde me namelijk hetzelfde gezegde van toen ik met school eens ooit in Engeland was. Ik kon me dat gezegde niet meer herinneren maar het leek toch sterk op de Nederlandse ‘versie’. Toen het de volgende dag een stuk beter met me ging, en ik toch echt op moest staan om onderhand wat voedsel binnen te krijgen, ben ik het op gaan zoeken. En ja hoor… ondanks mijn kater had ik het toch goed onthouden. De Engelse versie is andersom!!! ‘Beer after wine, and you’ll feel fine, wine after beer and you’ll feel queer’. Dat verklaarde vast die dikke kater. Best grappig ook want zulke dingen zijn juist leuk en interessant om over na te denken met een wijntje erbij! Of als je al veel wijntjes op hebt!

Maar goed desondanks blijf ik lekker gezellig wijntjes drinken en ik drink ze stiekem toch best graag. Het is lekker, gezellig en het is nog lekkerder én gezelliger als je samen drinkt met vrienden en vriendinnen!

Wijntje?

Column Jaonus Bruurs
Column Nelly Wouters
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 10 December 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.