Column Riky Hutten

Column Riky Hutten

ESBEEKSE VRIJWILLIGER VAN HET JAAR.

Het aantal inwoners van Esbeek schommelt tussen de 11 en de 1200, maar de laatste tijd wordt er hard aan gewerkt om de 1200 te gaan halen, zelfs met 2 prachtige kindjes tegelijk.

In verhouding tot het aantal inwoners zijn er heel veel verenigingen en deze spelen een belangrijke rol in de Esbeekse samenleving.

Word je als jongetje geboren, dan kun je rond je zesde verjaardag bezoek verwachten. Wim komt je ronselen voor de voetbalclub

De meiden gaan voor korfbal of tennis.Carnavalsgroepen, Raad van Elf, toneel, KPJ, muziek, boogschieten, paardrijden enz.: “keus zat”.Ook voor de senioren komen er steeds meer leuke activiteiten: fietsen, kaarten, koersbal, zingen, gezamenlijke maaltijden, computeren enz.Er is zelfs een multifunctionele huiskamer gerealiseerd en de laatste kroeg is voor Esbeek veilig gesteld, die nu vakkundig gerund wordt door Harm, een echte Esbeekse ondernemer.

Maar beste mensen, al deze leuke dingen gebeuren niet zo maar. “Veul” vrijwilligers hebben hier tijd en werk ingestoken en de meesten van hen doen dit jaar in, jaar uit.Vaak zijn er ook niet zichtbare vrijwilligers zoals mantelzorgers, burenhulp, werk rond de kerk, kindervakantieweek, buurtbus, website, redactieleden kleppermenneke, heemkunde, vrienden van Schotel en ga zo maar door.

Ieder jaar wordt de speler van het jaar gekozen en ook de beste sporter of sportclub wordt in het zonnetje gezet. Mijn voorstel is: laten we jaarlijks als waardering i.p.v. negatieve kritiek op vrijwilligers de beste vrijwilliger van het jaar kiezen onder het motto:“we zènder zuinig op”.

Stemmen zou kunnen via het Kleppermenneke en de prijsuitreiking bijvoorbeeld op Koninginnedag of tijdens een in ere te herstellen heus paasvuur met muziek en een drankje.We zullen er nog eens over denken. Ideeën zijn welkom en ondertussen “zèn we der zuinig op”.

Riky Hutten, december 2009.

Column Gerard van Gerven
Column Monique Leijten
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 29 September 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.