Column Riny Smolders

Column Riny Smolders

Esbeekse vrijwilligers, ben zuinig op deze mensen!!!!!!!!!!!!!!!!

Zonder iemand persoonlijk aan te spreken wil ik toch graag wat kwijt.
We hebben heel veel vrijwilligers in Esbeek die op hun manier heel goed werk doen. Hiermee bedoel ik uiteraard mensen die verenigingen mee ondersteunen(voetbal, korfbal, schutterij, school enz.) of in de gezondheidssfeer (welfair, huiskamer, enz.)en zo zijn er natuurlijk nog veel meer organisaties en verenigingen die niet kunnen functioneren zonder deze “gratis” hulp.
Met dat gratis bedoel ik vooral de “tijd” die mensen in deze functies steken om bijvoorbeeld jullie kinderen of ouderen te helpen / begeleiden / of bijvoorbeeld te
zorgen dat iets goed wordt georganiseerd (in de breedste zin van het woord).

Nu zul je misschien denken, tja hier kiezen ze toch zelf voor. Hierin moet ik je gelijk geven en zeker is ook dat deze vrijwilligers graag “tijd” willen steken om
de dingen te regelen/ begeleiden waar en wanneer dat nodig is.

Toch maak ik nu weer mee dat er mensen negatief worden bekritiseerd op hun werkzaamheden en zelfs persoonlijk hierover worden aangevallen.

Natuurlijk hoef je het met het beleid of met de werkwijze niet altijd eens te zijn.
Maar we weten allemaal hoe moeilijk het is om het iedereen naar zijn zin te maken.
Er moet ook weleens gekozen worden voor de minst slechte oplossing, wat dan dus niet voor iedereen de beste oplossing is.
Ben je het ergens niet mee eens, bekijk dan eerst eens of er wel andere mogelijkheden zijn om wat jij niet correct vindt, op te lossen maar welke consequenties heeft het dan misschien voor anderen!!!
Trek je toch de stoute schoenen aan om jouw probleem
bij desbetreffende voor te leggen loop dan even bij hem/haar binnen, want dikwijls gebeurt dit op plaatsen waar zo’n gesprek niet moet worden gehouden (openbare gelegenheden, sportvelden enz.).

Kritiek leveren is het makkelijkste wat er is, problemen oplossen is heel vaak veel moeilijker. Iedereen kijkt op zijn eigen manier naar een voor hem/haar vervelende situatie en denkt dan aan een oplossing die voor hem/haar het beste is, maar bijna altijd
wordt dan niet aan dingen gedacht waarmee ook rekening gehouden moet
worden om dat beleid/ die situatie op te lossen.

Nogmaals, ik bedoel met dit bericht niemand persoonlijk, want ook ik heb in vroegere tijd weleens onnodige kritiek geleverd op mensen die toen bij deze groep hoorden.
Doordat het vaak ouders zijn die denken dat hun kind wordt benadeeld of waarvan zij denken dat niet de juiste beslissing voor hun spruit wordt genomen, weten ze vaak niet waarmee nog meer rekening moet worden gehouden (misschien moet wel gekozen worden
voor de minst slechte oplossing).

We moeten heel zuinig zijn op de bestuurders en vrijwilligers en ik hoop dat we daar allemaal op een goede manier rekening mee houden.

Riny Smolders

Column Johan Pieter van den Biggelaar
Column Astrid van Egmond
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 30 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.