Column Sandra van Liere

Column Sandra van Liere

Balen!

Dinsdagochtend liep ik niets vermoedend naar mijn auto die altijd braaf op mij staat te wachten bij bierbrouwerij De Roos. Terwijl ik nog een beetje aan het mijmeren was of ik toch echt wel alles bij me had, viel mijn oog op mijn autoruit. Of eigenlijk op het ontbreken daarvan. Jawel, mijn autoruit was ingetikt en mijn radio, wat cd’s en aansteker waren meegenomen. Nou ben ik tegen wil en dank een behoorlijke ervaringsdeskundige op dit gebied, ik geloof dat de teller nu op 6 staat, maar nog nooit was me dit in Hilvarenbeek overkomen.

Toen ik nog in Den Bosch woonde was ik er inmiddels aan gewend geraakt dat iedere keer als ik naar mijn auto liep me even de angst bekroop dat ik mijn auto opengebroken zou aantreffen. In de twee jaar dat ik daar met auto woonde, bleek die angst vijf maal niet ongegrond. Ik weet nog goed hoe overstuur ik de eerste keer was. Het idee dat er iemand in mijn auto had gezeten en alles op zijn kop had gezet op zoek naar het frontje van m’n radio, vond ik echt vreselijk (Gelukkig was ik toen nog zo wijs om het frontje van mijn radio te halen en dit mee naar huis te nemen). De keren die volgden werd het gevoel van walging en boosheid langzaam minder en liet ik het gelaten over me heen komen. Ik heb nog een tijdje een briefje in mijn auto gehangen met de tekst “Doe geen moeite, ik heb de radio meegenomen”, maar ook dat mocht niet baten. Ik wist dat het bij de risico’s hoorde van in het centrum van de Brabantse hoofdstad wonen en dus liet ik iedere keer mijn auto maken door een handige vader van school, Carglass of de garage.

Toen ik drie jaar geleden mijn appartement in Den Bosch verruilde voor mijn huidige woning aan de Vrijthof, bleef ik aanvankelijk mijn frontje mee naar huis nemen. Maar na verloop van tijd ebde dat gevoel van onveiligheid langzaam weg en verplaatste het frontje zich van mijn tas naar het dashboardkastje en niet veel later deed ik helemaal geen moeite meer om dieven op het verkeerde been te zetten. En dat ging lange tijd goed, tot afgelopen weekend dus.

Hier volgt een kleine greep uit de reacties die volgden:
Mijn eerste reactie was dit keer: ”Aaah, nee hè! Hoe kom ik nu op school?” De kinderen uit mijn klas begonnen spontaan de jingle van Carglass (Carglass repareert, Carglass vervangt) te zingen toen ze het nieuws hoorden. “Is er nog markt voor autoradio’s dan?” vroegen vrienden zich af. En een collega merkte fijntjes op dat de dieven me, na jaren zoeken, weer gevonden hadden in Hilvarenbeek.

Maar goed, ik blijf achter met een hoop gedoe en geregel, stukjes autoruit die nog lang boven blijven komen en de vraag waarom ze de cd van Duffy wél hebben laten liggen!

Sandra van Liere.

Column Dianne Hesselmans
Column Chris Way
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 04 December 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.