Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
 • Start

Ruiters Esbeek pakken hun paarden stevig in

Uit: Brabants Dagblad:

 • De paarden worden met anti-vliegendekens ingepakt.
  De paarden worden met anti-vliegendekens ingepakt.
  Jan van Eijndhoven/Beeld Werkt
 • De ruiters houden even halt bij een herberg in Esbeek.
  De ruiters houden even halt bij een herberg in Esbeek.
  Jan van Eijndhoven/Beeld Werkt
1 van 2
ESBEEK - Horzels en dazen zijn het gesprek van de dag bij de ruiters die zondag massaal met hun paarden de bossen introkken bij Esbeek. Tientallen ruiters die even halt hielden bij herberg ‘In den Bockenryder’ in Esbeek hadden hun paarden met dit warme weer goed ingepakt met speciale anti-vliegendekens. Die bieden bescherming tegen deinsecten die het op de paarden gemunt hebben.

De horzel- en dazenplaag is momenteel op zijn hoogtepunt. Horzels parasiteren op levende paarden en leggen eitjes in de hals en manen van het paard. Dazen zijn bloedzuigende insecten waarvan paarden gestrest, overstuur en zelfsvan op hol kunnen slaan.

Dierenartsen schijnen het druk te hebbenmet behandelen van vooral dazenbeten bij paarden. Volgens ruiters vallen horzels en dazen momenteel als projectielen hun paarden aan. Aan het einde van deze maand is de plaag over zijn hoogtepunt.

Zie ook

Aan De Keukentafel met José van Dooren en Astrid L...
Aan de Keukentafel met Lia Ligtvoet
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 10 December 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.