Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • Informatieavond Alcohol, Drugs en Pubers 13 oktober 19.30 in Schuttershof

SCHAATSERS KEREN OM VANWEGE TE DUN IJS OP DE FLAES IN ESBEEK

 

 
Geplaatst op
 
Laatste update
 
 
1
 
 
REAGEER (3)
  • Het ijs op de Flaes is nog te dun.
    Het ijs op de Flaes is nog te dun. 
    Harrie Wenting
 
ESBEEK - Als het kwik in de buurt van de vijf graden onder nul durft te komen, staan de eerste schaatsers te trappelen aan de oevers van de Flaes bij Esbeek. Het ondiepe ven is doorgaans als één van de eerste plassen in de regio begaanbaar. Helaas was het ijs dinsdagmorgen nog te dun om het gewicht te dragen. Verschillende fanatiekelingen gingen door het ijs.

,,Nee, ik durf het nog niet aan", zegt Martijn Verschuren uit Waalwijk. ,,Ik kwam er speciaal voor uit Waalwijk, heb er even opgestaan, maar het ijs golfde met elke stap mee. Verderop schijnt er iemand doorgegaan te zijn."

Even later komt Tilburger Peer van Boxtel druipend en rillend over een bospad aangelopen. In zijn ene hand een tas met wat spullen en in de andere hand zijn autosleutels geklemd. ,,Ik probeerde een eind verderop het ijs op te gaan, maar ging er vrijwel meteen doorheen", rilt hij.

Zie ook

 
Beursvloer Hilvarenbeek is On Tour!
Aan De Keukentafel met ex-Esbekenaar Elly van Rijs...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 04 December 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.