Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • WhatsApp-groep “Veilig Esbeek”

Slager Frank van Gils uit Esbeek maakt de beste grillworst van Nederland.

Lekkerste grillworst komt uit Oosterhout: ‘Een perfecte smakencombinatie’

OOSTERHOUT - Keurslagerij Frank van Gils in Oosterhout maakt de beste grillworst van Nederland. Van Gils versloeg dinsdag bijna 140 andere slagers tijdens de Grote Grillworsttest. Slagerij Strijbos uit Goirle werd derde.

"Sinds dat we hoorden dat we gewonnen hebben, kan ik alleen maar lachen. Met een lach naar bed en met een nog grotere lach weer op staan", zegt de trotse en glunderende Frank van Gils. "Wat er nu allemaal is zo geweldig. Ik ben nog steeds helemaal hyper en sta te shaken."

Chefkok en juryvoorzitter Pierre Wind is lovend over de slager uit Oosterhout. "De grillworst van Keurslager Frank van Gils is een echte, eerlijke grillworst. Een perfecte smakencombinatie, een grillworst zoals die moet zijn’’, aldus Wind.

'Een product om voor te rijden'

De Goirlese slager Strijbosch behaalde de derde plaats tijdens de finale van de vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie. “Een product om voor om te rijden’’, liet de jury weten.

De grillworst werd in de finale gekeurd op kleur van binnen en buiten, geur, smaak en samenstelling. Daarbij keurde de jury het vlees zowel warm als koud. Ook was een verrassingsbezoek aan de winkels onderdeel van de finale.

'Begrip in Oosterhout'

Winnaar Frank van Gils is een jonge slager, maar heeft volgens de jury wel al veel ervaring en kennis. Hij werkt al vanaf zijn jeugd in de slagerij. Na het behalen van zijn slagersvakdiploma begon Van Gils in 2011 zijn eigen slagerij. 

Volgens de jury is de slagerij al bijna vijf jaar een begrip in Oosterhout. Dat wordt nu dus beloond met de prijs van beste grillworst van Nederland.

Aan De Keukentafel met Janus van Doormaal
Aan de Keukentafel: Kletsaovond 2016 van de Haaikn...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 26 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.