Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"

Start aanleg glasvezel in buitengebied

Start aanleg glasvezel in buitengebied

Vanaf 19 augustus begint aannemer Siers in de buitengebieden met inspecties van wegen, bermen, straten en opritten ter voorbereiding van het CIF-glasvezelnetwerk.

Bij de bewoners van het buitengebied wordt een nieuwsbrief van CIF bezorgd (zie afbeelding) waarin de geplande werkzaamheden worden aangekondigd.

Half september wordt gestart met graven in het buitengebied; dit zal zeker tot het einde van het jaar duren.

Schouwen in het buitengebied

“Schouwen” betekent dat een medewerker van de aannemer in een woning komt kijken hoe en waar in het huis een aansluiting het beste gemaakt kan worden. Dit schouwen is onder meer bedoeld om de werkzaamheden nauwkeuriger te kunnen plannen. Hoewel de bewoners van de buitengebieden nog niet hoeven te kiezen of ze wel of niet mee willen doen, zullen de medewerkers van Siers toch graag bij sommige woningen binnen willen kijken. Wij adviseren u daar aan mee te werken; het verplicht u tot niets.

U kunt later, als duidelijk is of er al dan niet aansluitkosten in rekening worden gebracht, alsnog beslissen om mee te doen of daarvan af te zien.

Als er een schouwer bij u langs komt, zal dat waarschijnlijk een van de heren op de onderstaande foto zijn. Vanzelfsprekend kunnen zij zich altijd legitimeren.

Caiway en CBizz eerste providers

Zoals verwacht zal Caiway, een dochteronderneming van CIF, als eerste provider op het netwerk consumentendiensten gaan leveren. Caiway is de provider die nu ook al actief is op het huidige ‘oude vertrouwde’ coax-netwerk in Hilvarenbeek en delen van Biest-Houtakker en Haghorst.

In het najaar (± oktober) zal Caiway alle inwoners van de gemeente een aanbieding doen voor het afnemen van televisie, internet en telefonie via glasvezel. Pas dan hoeft u te beslissen of u daar gebruik van wilt maken.

CBizz is een zakelijke dienstverlener die op hetzelfde netwerk zijn diensten aan gaat bieden aan bedrijven in de gemeente. CBizz beschikt daarvoor over eigen apparatuur en een professionele helpdesk waarmee ze een goede service en betrouwbaarheid kunnen bieden. Ook kunnen zij voorzien in typisch zakelijke vereisten, zoals een vast IP-adres (handig als u een eigen server draait), webhosting en VoIP (internettelefonie).

Ondernemers zullen hierover in het najaar geïnformeerd worden.

Aan De Keukentafel met Fien van den Biggelaar
Aan De Keukentafel Rinel Vriens
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 29 September 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.