Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • Activiteit: kerstversieringen maken

Stichting Vrienden van Andreas Schotel

b2ap3_thumbnail_ets.png

                                                                                                              

                                                                                                             

Uitnodiging

Het bestuur van de Stichting Vrienden van Andreas Schotel in Esbeek nodigt u graag uit voor de opening van de tentoonstelling Dirk Baksteen (1886-1971), etser van de Kempen op zondag 16 oktober a.s. om 14.00 uur in het Andreas Schotel Museum in café Schuttershof, Dorpsstraat 2 te 5085 EG  Esbeek.

Dirk Baksteen uit Rotterdam was evenals zijn jongere stadgenoot Andreas Schotel langdurig werkzaam in de Kempen, maar dan aan de andere kant van de landsgrens. Op de opening zal kunst- en cultuurhistoricus Peter Thoben, conservator van het Esbeekse museum, graficus Dirk Baksteen introduceren. Na ook beeldend kunstenaar Jan Vosters uit Reusel voorgesteld te hebben zal hij met hem in een tweegesprek van gedachten wisselen over de kunst van toen en nu, alsook over de Kempen als inspiratiebron voor kunstenaars.

b2ap3_thumbnail_Dirk-Baksteen---De-Linde.jpg

                           

  De linde uit Album De Oude Kempen – 1951, ets

De expositie vindt van 15 oktober 2016 tot en met 15 januari 2017 in het Andreas Schotel Museum Esbeek plaats met grafiekbladen uit de collectie van het voormalige Museum Kempenland Eindhoven (in beheer bij het Eindhoven Museum) en uit particulier bezit. 


Uw aanwezigheid wordt ten zeerste op prijs gesteld. Graag vooraf aanmelden via E:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

MTB Najaarstocht 2016 9 oktober
Antwoorden Buurtenbattle Esbeek 2016
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 04 December 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.