Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • WhatsApp-groep "Veilig Esbeek"

Stiertje in gierput bezorgt brandweer handenvol werk in Esbeek

Uit: Brabants Dagblad:

ESBEEK - Een stiertje van ongeveer zeven maanden oud heeft dinsdagavond voor de nodige commotie gezorgd op de Groenstraat in Esbeek toen het in een gierput belandde.

Het diertje was buiten toen het vermoedelijk uitgleed en in een gat viel. Dat bleek de mestput te zijn die onder de stal met koeien doorloopt. De boer die het zag gebeuren, ondernam meteen actie. Maar omdat het niet zo maar lukte het dier uit zijn benarde positie te redden, werd uiteindelijk de brandweer gewaarschuwd.

Touw

Om de stier te vinden in de mestput gebruikte de brandweer een warmtegevoelige camera. Na het verwijderen van een paar houten balken kon de reddingsoperatie beginnen. Nadat de stier was gevonden, werd er een touw om zijn nek gebonden en werd hij naar het open gat in de stal gebracht.

Er was een speciale veetakel vanuit Waspik naar Esbeek gekomen om het dier uit de put te takelen. De brandweermannen wisten het stiertje levend uit de mestput te krijgen. De reddingsoperatie duurde ongeveer anderhalf uur.

Presentatie herontwikkeling Parochie Esbeek Samenw...
Aan De Keukentafel met Marian van Helvoirt.
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 26 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.