• Dorpsvernieuwingsprijs 2019 voor Esbeek

  Dorpsvernieuwingsprijs 2019 voor Esbeek

  "Het meest vernieuwende dorp van Nederland!"

  Meer

 • Ondernemersplatform 'Made in Esbeek'

  Ondernemersplatform 'Made in Esbeek'

  "De kracht van ondernemend Esbeek"

  Meer

 • Andreas Schotel Wandelroute

  Andreas Schotel Wandelroute

  "Beleef de harmonie tussen kunst en natuur"

  Meer

 • Start
 • Open dag Torenlei 2 februari 2019

TERECHTE DWANGSOM VOOR TE GROTE OPSLAG PUINVERWERKER IN ESBEEK

DEN HAAG/ESBEEK – De provincie Noord-Brabant mocht puinverwerkings- en bouwstoffenbedrijf Midden-Brabant BV(BMB) toch dwangsommen opleggen omdat het bedrijf meer puingranulaat aan de Notelstraat in Esbeek opsloeg dan is toegestaan.

Noord-Brabant legde de dwangsommen op omdat BMB zich niet aan zijn vergunning hield. De Raad is het met de provincie eens dat BMB veel meer onbewerkt en bewerkt puingranulaat heeft opgeslagen dan strikt volgens de vergunning is toegestaan.

BMB heeft vergunning voor het jaarlijks verwerken van 95.000 ton gewoon puingranulaat en 95.000 ton met cement 'geïmmobiliseerd' granulaat. Maar tegelijkertijd mocht BMB slechts één keer 6.400 kuub puin opslaan. Volgens BMB was dat niet logisch en is twee keer 6.400 kuub veel logischer. Logisch of niet, in de vergunning staat nu eenmaal dat BMB maximaal 6.400 kuub puingranulaat mocht opslaan.

BMB zal nu alsnog een nieuwe vergunning moeten aanvragen voor het uitbreiden van de opslag. Aan opslagruimte mankeert het overigens niet op het bijna twee hectare grote bedrijfsterrein aan de Notelstraat. Alleen een vergunningsprocedure kost veel tijd en geld en dat had BMB zich door een gunstige uitspraak willen besparen. Dat is niet gelukt.

Aan De Keukentafel met Ad Van Hooijdonk
B.O.E.K. festival in teken van NATUURlijk Hilvaren...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 23 September 2020
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.