Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"

Tuldania - ZSC 1-1

Uit: ED:

Tuldania- en ZSC-spelers balen van mislopen titelfoto Marie-Therese Kierkels

ESBEEK - Lange tijd leek ZSC het kampioenschap in de vijfde klasse bij te kunnen schrijven.

Maar door een late gelijkmaker zagen de gasten uit Westerhoven de titel naar De Weebosch gaan: 1-1. Op sportpark Den Hondsbosch ging het er fel aan toe. Zowel ZSC als Tuldania konden op de slotdag nog met de titel aan de haal gaan. De bezoekers hadden een licht overwicht, maar grote kansen bleven lang uit. Stef Claes mocht na twintig minuten aanleggen vanaf een meter of twintig, maar zag zijn schot laag naast het doel verdwijnen. Vlak voor rust kreeg Claes een herkansing, nadat Juul Huijbers naar de grond was gewerkt. Claes koos ditmaal voor een schot over het muurtje. De bal viel binnen in de linkerbovenhoek, 1-0.

Tuldania moest winnen om nog een kans te maken op het kampioenschap en ging na rust nog opportunistischer spelen. Het leverde al snel een bal op de paal op, gevolgd door enkele hachelijke situaties in de zestien van ZSC. Lang bleef een gelijkmaker uit, maar in de slotfase ging het alsnog fout. Een vrije trap vanaf de middencirkel dwarrelde over alles en iedereen heen: 1-1.

In de laatste minuten kregen beide teams nog kansen op de volle mep. De grootste was voor ZSC-invaller Rutger Moors, die oog-in-oog stond met de doelman van Tuldania. Moors stuitte echter op de uitkomende sluitpost.

De Weebosch profiteerde optimaal van het gelijkspel in Esbeek. Door de overwinning op Sterksel (5-0) pakte De Weebosch op de laatste speeldag de koppositie in de vijfde klasse E.

Aan De Keukentafel met Dion Luijten
Presentatie herontwikkeling Parochie Esbeek Samenw...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 30 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.