• Dorpsvernieuwingsprijs 2019 voor Esbeek

  Dorpsvernieuwingsprijs 2019 voor Esbeek

  "Het meest vernieuwende dorp van Nederland!"

  Meer

 • Andreas Schotel Wandelroute

  Andreas Schotel Wandelroute

  "Beleef de harmonie tussen kunst en natuur"

  Meer

 • Ondernemersplatform 'Made in Esbeek'

  Ondernemersplatform 'Made in Esbeek'

  "De kracht van ondernemend Esbeek"

  Meer

“Twee uur is veel te kort om alles te vertellen”

Precies twee uur had de flinke groep Esbekenaren  die bij elkaar was gekomen om de juryleden van de Dorpsvernieuwingsprijs te vertellen over alle mooie leefbaarheidsprojecten die we in Esbeek ontwikkelen. Natuurlijk brachten ze een bezoek aan Torenlei en kregen ze een rondleiding door ons café Schuttershof. De jury had eerder al een uitgebreid verslag ontvangen van alle andere zaken die we hier 'op z'n Esbeeks' regelen. Tijdens rondes van steeds 10 minuten konden ze daar aan de betrokken vrijwilligers alle over vragen. Zo kwamen enthousiaste verhalen aan de orde over de wandelroute, het eetproject voor senioren Bordje Gezelligheid, het ontstaan van Hilverstroom en Hilverglas, de Flaestoren, onze duofiets, Kees Schuif, Schuttershof met alle zonnepanelen als energiecentrale voor Torelei, Made in Esbeek, Coöperatie Esbeek en alle leden, de Welkom-in-Esbeek-tas, onze dorpsondersteuner Mariet Pulles, de hanging baskets en nog veel meer. Bovendien heeft Rik Pulles speciaal voor de Dorpsvernieuwingsprijs weer een superleuke film gemaakt over onze maatschappelijke projecten, die ook aan de jury werd getoond. Al dat enthousiasme paste eigenlijk niet in die twee uur!

De Dorpsvernieuwingsprijs is een initiatief van de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen, en wordt twee-jaarlijks uitgereikt. Esbeek is doorgedrongen tot de finale, samen met Ansen (Drenthe), Den Andel (Groningen) en Wellerlooi (Limburg). Al deze dorpen hebben heel bijzondere, duurzame en innovatieve projecten gerealiseerd.

De jury bestaat dit jaar uit Elles Bulder (lector Leefomgeving en transitie aan de Hanze Hogeschool te Groningen), Thijs van Mierlo (directeur Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners) en Hans Cok (medewerker Democratie bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken). Zij bezochten Esbeek, als laatste van de vier finalisten, op vrijdagmiddag 10 mei. En ze vertrokken ongetwijfeld met een hoofd vol verhalen. De uitslag van de wedstrijd voor de Dorpsvernieuwingsprijs is in hun handen. Het zal ze niet makkelijk afgaan om de zeer verschillende initiatieven uit alle dorpen met elkaar te vergelijken! Op 25 mei zal in het Drentse Witteveen, de winnaar van 2017, de winnaar bekend worden gemaakt. Vanuit Esbeek zal een gezellige groep inwoners naar het Drentse dorp afreizen en natuurlijk hopen we de hoofdprijs mee naar huis te kunnen nemen. Aan ons enthousiasme kan het niet gelegen hebben!

(Rik's film zal na de finale online verschijnen!) 

Maandelijks vrije inloop bij WMO-consulent Nina de...
Kunstenares Juliana Rios Martinez uit Colombia is ...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 25 February 2020
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.