Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • Activiteit: kerstversieringen maken

Vervoersproblemen ouderen

Vervoersproblemen ouderen

Beste inwoners van Esbeek,

De laatste periode loop ik nog al eens tegen vervoersproblemen bij ouderen aan.

Stelt u zich eens voor een alleenstaande oudere die door een ongelukje ineens niet meer mobiel is, tijdelijk. Ze kan niet meer naar buiten, geen boodschappen doen met de auto of bus, niet zelfstandig naar de huisarts(enpost). Vaak belt een oudere naar mij, de dorpsondersteuner, omdat ze het even niet meer weten……

Ik ga dan op zoek naar een vrijwilliger (als er geen familie in de buurt woont) die dan om een (broodnodig) boodschapje gaat, mee rijdt naar de huisarts of even een bezoekje brengt om wat gezelschap te houden.

De rit naar de huisarts is vaak dezelfde dag nodig. Het is moeilijk om meteen iemand te vinden die kan. Daarom leek het me een goed idee om een soort van vrijwilligersgroep op te richten. Mensen die graag wat voor een ander willen doen, die dat zelf niet meer kan. Dit kan heel breed: van vervoer, boodschappenservice, gezelschap, tuinieren, formulieren invullen, koken, tot het uitlaten van de hond. Dit is dan wel incidenteel. Het zal niet heel vaak voorkomen dat ik aan de bel trek maar vaak wel in uiterste nood en dan is het fijn als ik weet dat ik mensen achter me heb staan die willen helpen. Als mensen tijdelijk uit de running zijn hebben ze even wat steun nodig tot ze weer opgeknapt zijn.

Vrijwilligers gezocht
Wil jij iets voor een ander doen? Wil jij bij dit groepje horen? Laat me dat dan weten via mail of app/telefoon: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 22394966.

We worden geacht om steeds langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Hierin kunnen we nog veel voor elkaar betekenen.

taxi

Deeltaxipas / WMO-pas
De ouderen boven de 80 die graag wat onafhankelijker willen zijn en nog goed zelfstandig (of met een begeleider) kunnen reizen, kunnen via de Gemeente een Deeltaxipas (WMO-pas) aanvragen. Inwoners onder de 80 die vanwege ziekte of beperking geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer kunnen deze pas ook aanvragen. 

De pas is gratis (wel een pasfoto nodig) en met deze pas kun je heel goedkoop reizen, ook naar de huisarts, ziekenhuis etc. De taxi rijdt ook ’s avonds en op zondag als er geen busdiensten zijn. Max. 25 km per enkele reis, instaptarief 89 ct en per km 15 ct. De begeleider reist tegen hetzelfde tarief. Voor ritjes boven de 25 km kunt u een Valys-pas aanvragen. Meer informatie over de passen vindt u op www.hilvarenbeek.nl/zorg. U kunt ook e-mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 013 505 8300.

Mocht u er niet alleen uitkomen, laat het me gerust weten. Wie weet komen we er samen wel uit.

Met vriendelijke groet,
Mariet Pulles

Aan De Keukentafel met ex-Esbekenaar Cees Schilder...
Uitnodiging informatieavond herontwikkeling Groens...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 04 December 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.