• Dorpsvernieuwingsprijs 2019 voor Esbeek

  Dorpsvernieuwingsprijs 2019 voor Esbeek

  "Het meest vernieuwende dorp van Nederland!"

  Meer

 • Ondernemersplatform 'Made in Esbeek'

  Ondernemersplatform 'Made in Esbeek'

  "De kracht van ondernemend Esbeek"

  Meer

 • Andreas Schotel Wandelroute

  Andreas Schotel Wandelroute

  "Beleef de harmonie tussen kunst en natuur"

  Meer

VLOOIENMARKT HARMONIE CONCORDIA HILVARENBEEK ZATERDAG 22 EN ZONDAG 23 APRIL

Op zaterdag 22 en zondag 23 april a.s. opent Koninklijke Harmonie Concordia van 1839 voor de 55ste keer tussen 11.00 en 16.00 uur de poorten naar haar overbekende VLOOIEN- EN ANTIEKMARKT. 

markt voor de kenner, de liefhebber en de nieuwsgierige bezoeker!

Opnieuw op locatie De Roodloop!

Beide dagen wordt het parkeerterrein van Sportpark De Roodloop aan de Tilburgseweg in Hilvarenbeek volledig omgebouwd tot één van de oudste markten van Brabant. Als u Hilvarenbeek komt binnenrijden wijzen de pijlen u de weg naar deze locatie die een ruime en zeer overzichtelijke opzet kent. Koopjesjagers en andere bezoekers weten gemakkelijk hun weg te vinden tussen de vele kramen en grote zoekplaatsen. En voor € 2,50 entree (kinderen gratis) kun je jarenlang plezier hebben van iets waar je allang naar op zoek was. Want de markt heeft een uitstekende reputatie. Het aanbod kent een grote variëteit en kwaliteit, waarbij het spel van loven en bieden aardige resultaten kan opleveren. Daarnaast weet de organisatie de bezoeker, zoals ieder jaar, ook nu weer op allerlei manieren te verrassen. 

Brede muzikale bestemming

De opbrengst van markt en de tegelijkertijd lopende loterij is uitsluitend gericht op het blijven functioneren van onze harmonie, op de korte én op de lange termijn. Enkele voorbeelden hiervan zijn het ondersteunen van de  “Muzikale Verkenningen” in de groepen 4 en 5 van de basisscholen en de “Blazersklassen” in de groepen 6. Deze projecten zijn indertijd opgezet in samenwerking met Muziekschool Pulz en wordt voortgezet samen met de docenten van het onlangs opgerichte Muziek Dan Theater Collectief. De leerlingen van de basisscholen in Hilvarenbeek, Esbeek en Biest-Houtakker maken op deze manier kennis met muziek in de breedste zin van het woord. Alleen daarmee kan de bloeiende en zeer gevarieerde Hilvarenbeekse muziekcultuur ook voor de toekomst behouden blijven. Nieuw in het aanbod van muzieklessen zijn de “Slagwerkersklassen” waarmee we eind 2016 zijn gestart. 

Enorm aanbod

Verzamelaars en snuffelaars kunnen op de markt praktisch alles van hun gading vinden. En om het zoeken zo makkelijk mogelijk te maken, is alles logisch en overzichtelijk ingedeeld. 

Hét grote onderscheid met andere markten is dat de verkoop uitsluitend wordt verricht door eigen mensen van Harmonie Concordia. Handelaren zult u op onze markt niet vinden. Dat maakt de kans op een buitenkansje natuurlijk vele malen groter dan elders. En mocht u moe geworden zijn van zoeken en handelen, dan is er een uitstekende gelegenheid even uit te blazen in het vertrouwde "Café Visser". Een drankje en een hapje gaan er altijd in.

Gratis cadeautje voor kinderen.

Zaterdag staat bekend als een echte topdag voor de verzamelaars en handelaren. Bezoekers uit  heel Midden Brabant, de Kempen en Vlaanderen maar ook ver daarbuiten weten de markt te vinden.

Op zondag wordt de handel vaak gecombineerd met een gezellig praatje. Dan kom je vooral mensen uit de directe omgeving tegen. Zij zoeken speciaal  de gezelligheid, iets kopen, nieuwtjes uitwisselen en gezellig even iets drinken. 

Een leuke verrassing is er voor kinderen tot 12 jaar. Ze mogen niet alleen gratis naar binnen, maar daarnaast mogen ze ook nog eens bij de grote speelgoedkraam een gratis cadeautje uitzoeken. 

Ook is zondag de laatste kans om de allerlaatste loten te kopen van de grote loterij. De prijzen liegen er niet om. Een mooi geldbedrag als hoofdprijs en verder zijn er tegoedbonnen en allerlei praktische prijzen geschonken door diverse ondernemingen.

Zaterdag 22 en zondag 23 april, 11.00 – 16.00 uur, parkeerplaats Sportpark De Roodloop, Tilburgseweg, Hilvarenbeek. Entree €2,50 kinderen gratis.

Andreas Schotel Wandel en Kunstroute Finalist van ...
Maud Augsburg derde plaats bij Voorleeswedstrijd
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 21 September 2020
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.