Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • Foto's Optocht Carnaval 2016

VOETJES LEIDEN KINDEREN ESBEEK VEILIG NAAR SCHOOL

 

 
 
1
 
 
REAGEER
  • Giel Hesselmans, Kas van den Borne kijken hoe burgemeester Palmen de laatste voetjes schildert.
    Giel Hesselmans, Kas van den Borne kijken hoe burgemeester Palmen de laatste voetjes schildert.
     
 
ESBEEK - De Kinderraad Hilvarenbeek heeft zich een jaar lang ingezet om de Esbeekse kinderen veilig naar de basisschool te laten gaan. Dat is gelukt. Giel Hesselmans, Kas van den Borne, Luc Damen en Roel Reijrink kwamen met het idee om 'voetjes' te plaatsen rond de school.
Je zet je kind af bij school, je geeft een kus en rijdt weer verder

De voetjes vormen een veilig traject dat kinderen kunnen volgen. Donderdag kwam burgemeester Ryan Palmen het laatste voetje plaatsen en daarmee verrichtte hij de officiële opening van het traject. ,,Wij zijn heel erg trots dat wij dit voor elkaar hebben gekregen”, aldus Giel.

Deskundigen
,,Kas en ik zijn begonnen met het bespreken van de gevaarlijkste oversteekpunten samen met de ouders. Daarmee gingen wij naar de verkeersdeskundigen van de gemeente Hilvarenbeek. Deze deden met ons een rondje Esbeek en wij kregen toestemming voor het plaatsen van ‘voetjes’ op straat.”

Kiss en Ride route
Kas: ,,Dat betekent dat er op de gevaarlijke punten gele voetjes liggen, die volg je tot de rode voetjes. Bij de rode voetjes kijk je goed naar links en rechts en dan steek je over.” Ook is er een Kiss en Ride route bij school gerealiseerd. ,,De Kiss en Ride route is een koers met eenrichtingsverkeer”, legt Kas verder uit. ,,Je zet je kind af bij school, je geeft een kus en rijdt weer verder.” Bij de ingang van basisschool De Wingerd staat een informatiebord over de te volgen koers.

Europa steunt herontwikkeling kerkgebouw Esbeek do...
GEMEENTERAAD STEMT UNANIEM IN MET RESERVERING VOOR...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 26 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.