Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • Bomen planten voor dierbaren op landgoed De Utrecht

Vrijwilligersprobleem DKV Tuldania

Vrijwilligersprobleem DKV Tuldania

Beste ouders van leden, leden en dorpsgenoten. De laatste tijd hebben wij oproepen gedaan voor bestuursleden voor onze korfbalvereniging. Tot op heden zijn deze vacatures nog niet ingevuld. Maar dit is niet de grootste zorg die ons boven het hoofd hangt. We hebben een dringend tekort aan vrijwilligers en willen daarom graag een oproep doen aan iedereen die de korfbalvereniging aan het hart gaat.

Een vereniging is afhankelijk van haar leden en vrijwilligers. De laatste jaren hebben we het aantal vrijwilligers zien afnemen. Hierdoor hebben we noodgedwongen steeds meer taken onder de leden moeten verdelen. De senioren en oudste junioren zijn hier als het ware de dupe van, en we hebben de laatste jaren met lede ogen aangezien dat dit voor sommigen een reden is om te stoppen met korfballen.

Desondanks hebben we dit jaar de ‘werkdruk’ nog eens moeten verhogen. Alle leden vanaf zestien jaar moeten verplicht een juniorenteam trainen, coachen, of met zeer grote frequentie fluiten. We realiseren ons als bestuur dat we met deze verplichting een stapje te ver zijn gegaan. De vereniging draait nu vrijwel alleen op leden, die naast hun lidmaatschap een grote en tijdrovende rol vervullen. Het is de vraag of zij korfballen op deze manier als hobby kunnen blijven zien, en we zijn bang dat we hierdoor volgend jaar nog meer leden gaan verliezen.

Je kunt je afvragen hoe dit probleem is ontstaan, als bestuur denken we hier wel een antwoord op te hebben. De senioren van nu, zijn vroeger getraind en gecoacht door ouders. Dit is de laatste jaren steeds minder geworden. En we snappen het hoor. Iedereen heeft het drukker dan ooit, en in het huidige economische klimaat is iedereen zuiniger dan ooit op zijn baan. Bovendien zijn er steeds minder ouders die zelf ooit gekorfbald hebben.

Daarom hebben we in eerste instantie naar andere oplossingen gezocht. Het invoeren van een vrijwilligersbijdrage is één van de alternatieven die we besproken hebben. Iedere ouder die geen taak binnen de korfbalclub vervult, betaalt per kind een bedrag bovenop de contributie. Maar stel dat iedereen dat dan doet? Dan moeten we weer terugvallen op onze leden, en dat is naar onze mening geen optie.

Het ziet er dan ook naar uit dat we vanaf volgend jaar teams moeten gaan terugtrekken uit de competitie. Er zijn gewoonweg niet voldoende leden om alle jeugdteams te kunnen begeleiden. De keuze voor deze teams zullen we dan laten afhangen van de bijdrage van ouders. Kunnen de ouders het coachen en / of trainen opvangen, dan hoeven we dat team natuurlijk niet terug te trekken.

We snappen dat dit een drastisch besluit is, en voordat we dit definitief gaan doorvoeren willen we graag met alle ouders, leden en betrokken dorpsgenoten bij elkaar komen. Dit zullen we doen op woensdag 14 januari 2015. Op deze avond willen we brainstormen over oplossingen voor het vrijwilligersprobleem. Graag horen we op deze avond van jullie of er andere oplossingen zijn, of dat er mensen zijn die op de een of andere manier een steentje willen bijdragen. We hopen dat jullie in grote getalen aanwezig zullen zijn. Noteer dus in je agenda:

Wanneer? Woensdag 14 januari

Hoe laat? 20.30 uur

Waar? Kantine sportpark d’n Hondsbosch

Groetjes,

Het bestuur van DKV Tuldania

Aan de Keukentafel met El en Wim van den Biggelaar
Glasvezel buitengebied Hilvarenbeek gratis aangele...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 26 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.