Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • Park en Schotel Zaterdag 26 sept terugblik op TV

Waaierige intocht Sinterklaas in Esbeek

Waaierige intocht Sinterklaas in Esbeek

ESBEEK - De wind waaide tijdens de intocht van Sinterklaas wel erg hard door de bomen. Zo hard dat Sinterklaas het niet waagde om zijn schimmel te bestijgen.

Amerigo vond de wind te spannend. Bovendien was Sint bang zijn mijter te verliezen. De Pietenpaardentrainer nam de teugels over. Een voordeel was, zo zei Sinterklaas, dat hij alle kindjes wandelend al een handje kon geven en een praatje kon maken.

De Zwartepieten discussie is in Esbeek niet aan de orde. “Piet is zwart, zoals het hoort.” En de Pieten zelf zeggen: “Wij zijn wie wij zijn, al eeuwen lang.” De Esbeekse kinderen genoten vervolgens van een spetterende Pietenshow bij Schuttershof.

Bekijk het sinterklaasalbum en stuur je foto's na de intocht in via bd.nl/stuurin

Uit: Brabants Dagblad

 

AANDACHT RABOBANK VOOR ESBEEKSE PLANNEN
VRIJWILLIGERS HELPEN IN DE WINTER EEN HANDJE IN SC...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 26 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.