Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start

Wandelroute Andreas Schotel wint prijs

Donderdag 5 november was het zover: de finale van de Prijsvraag Vitaal Leisure Landschap. Eigenlijk hadden de vijf genomineerden allemaal al gewonnen met een startbedrag van € 5000,-, maar de Andreas Schotel wandel-kunstroute in Esbeek (gemeente Hilvarenbeek) won daar donderdagavond nog eens € 5.000,- bij. De avond, die mede georganiseerd was door studenten Vrijetijdsmanagement van MBO Helicon in Tilburg, was een groot succes.

De vijf genomineerden namen het 5 november tegen elkaar op met een pitch. Ze waren geselecteerd door een vakjury uit 26 inzendingen. De finale-jury bestond uit Tilburgs wethouder Mario Jacobs, boswachter Frans Kapteijns en Coen Schelfhorst van Midpoint Leisure Boulevard. Ze stonden voor de moeilijke taak een keuze te maken uit vijf recreatievoorstellen voor de regio. 

“Waarom deze route de hoofdprijs wint? Alles zit erin. Natuur, cultuur, historische waarde en een berg enthousiasme”, zei coördinator Jan Schellekens van Vitaal Leisure Landschap na afloop van het juryberaad in Klasse Theater Markant in Tilburg. “Hun idee om het Esbeekse verhaal te vertellen spreekt op meerdere manieren aan. Tijdens de wandeling geniet je van de mooie omgeving, afbeeldingen en sculpturen. Voor kinderen is het zomerhuisje een belevenis. Liefhebbers van geocaching vinden er een speciale multicache. Kleine recreatie met een groot bereik dus. Een meerwaarde voor de hele regio en misschien zelfs heel Nederland.”

VIER PROVIDERS OP HET GLASVEZELNETWERK IN ESBEEK
Aan De Keukentafel met Monique Donders
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 10 December 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.