Kunst & Cultuur

Contactpersoon

Dorpsstraat 2, 5085 EG
Esbeek
013-516 9242

Overige gegevens

In 2009 werd in Esbeek het Andreas Schotel museum geopend. Het gratis inloopmuseum toont wisselende exposities van de Rotterdamse graficus Andreas Schotel (1896-1984). Schotel woonde en werkte vanaf 1924 tot aan zijn dood enkele maanden per jaar in zijn zomerhuisje in Esbeek. Hij liet zich vooral door de werkende mens en de prachtige natuur inspireren.

De Andreas Schotel wandelroute (3,5 of 10 km) voert u langs werkplekken van de kunstenaar en is een aanrader voor zowel wandelaars als kunstliefhebbers. Langs de route zijn op schildersezels diverse afbeeldingen van Schotels etsen geplaatst en kunstenaar Hannes Verhoeven laat met zijn levensgrote sculpturen een aantal van deze etsen als het ware tot leven komen. Kunst in de natuur biedt een boeiende mix van twee werelden wat heel inspirerend is.

De wandeling start en eindigt bij het Andreas Schotel-museum aan de Dorpsstraat 2 in Esbeek.

De routebeschrijving van de wandeling is verkrijgbaar bij het museum en het naastgelegen café Schuttershof.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.