Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • Foto's Wandelvierdaagse

Weekmarkt Esbeek ten einde

Weekmarkt Esbeek ten einde

ESBEEK - De markt in Esbeek verdwijnt. De kaasboer, de laatste die nog over is, houdt het in het nieuwe jaar ook voor gezien.

Zonder vis, vlees en groente valt er volgens de ondernemer niet meer zoveel te verdienen. Het is een gemis voor Esbeek, dat vooral gevoeld wordt door de oudere generatie.

De gemeente zocht onder meer door middel van advertenties naar nieuwe ondernemers voor het Dorpsplein, maar tot nu toe leverde dat niets op. Dat nu ook de laatste kramen vertrekken vindt de gemeente spijtig. "Want we willen nog met de ondernemers in gesprek voor andere oplossingen zoals misschien een ander tijdstip, minder staangeld of misschien een combinatie met de marktkooplui in Diessen."

In de gemeente Hilvarenbeek is nog een kleine weekmarkt in Diessen op vrijdagmiddag en een grotere in Hilvarenbeek op donderdagochtend.

Morgen in het Brabants Dagblad meer over de markt met o.a de kaasboer die als laatste zijn spullen pakt.

Bron: Brabants Dagblad 09 december 2014, 16:23

Familiehuis in Esbeek
Aan de Keukentafel met Ex-Esbekenaar Huub Wijnen
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 26 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.