Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • WhatsApp-groep "Veilig Esbeek"

WhatsApp-groep "Veilig Esbeek"

Biest-Houtakker is zojuist gestart met een WhatsApp-groep 'veilig Biest'. Aangezien ik dit een goed initiatief vind, zou ik het in Esbeek ook graag introduceren als er voldoende animo voor is. Ik vang de laatste tijd vaker geruchten op van verdachte auto's en/of personen en het zou fijn zijn als iedereen hierop alert kan zijn.
Met goedkeuring van Biest-Houtakker mag ik hun tekst (aangepast naar Esbeek) gebruiken.
Daarom!! Meld je alsjeblieft aan!!

WhatsApp-groep "Veilig ESBEEK" (deelnemers gezocht)

Buurtbewoners gebruiken steeds vaker WhatsApp om elkaar te attenderen op verdachte situaties in de buurt.

Bij verdachte situaties kunnen bewoners elkaar via WhatsApp een bericht sturen. Iedereen in de buurt is dan snel geïnformeerd dat er mogelijk iets gaande is en kan maatregelen nemen. Een inbreker houdt er niet van dat buurtbewoners hun licht aan doen of uit het raam naar buiten kijken wanneer een verdachte situatie is gesignaleerd.
In perse omliggende dorpen is men reeds gestart met één of meerdere WhatsApp-groepen. Wil je weten hoe een WhatsApp-groep werkt? Lees dan verder....
Hoe werkt een WhatsApp-groep?


WhatsApp is een burgerinitiatief; de politie komt alleen in actie wanneer een melding via 112 wordt gedaan. De politie en gemeente geven de volgende tips:
Gebruik de WhatsApp ALLEEN BIJ VERDACHTE situaties. Situaties waarbij u een ‘redelijk’ vermoeden hebt dat personen of situaties uw veiligheid en leefbaarheid beïnvloeden en niet ‘normaal’ zijn in het alledaagse straatbeeld.
Wissel relevante informatie uit. Denk dan aan signalementen, voertuigen, uiterlijke kenmerken en de reden waarom zaken verdacht op u overkomen.
Voordat u met 112 gaat bellen let u op het signalement van de dader(s) (ook kleine details), eventuele vervoermiddelen met kentekens, de locatie/adres, eventuele zaken die men bij zich heeft, om wat voor reden u belt (mogelijke inbraak, vernieling, verdacht ophouden etc.) en een mogelijke vluchtroute.
Laat met een WhatsApp-bericht ook elkaar weten dat 112 is gebeld om te voorkomen dat er een regen van 112 meldingen plaatsvindt.
Woon of werk je in Esbeek, ben je minimaal 18 jaar en wil je meedoen in de WhatsApp-groep ‘Veilig ESBEEK’, meld je dan direct aan door een e-mail te sturen met je naam en telefoonnummer naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een WhatsApp-berichtje met daarin je naam en telefoonnummer naar 06-51938087; vermeld daarbij "Veilig ESBEEK". Ik ben beheerder van de groep en zorg dat je wordt toegevoegd.

Aan De Keukentafel met vier generaties Op ’t Hoog ...
Meld je aan voor Made in Esbeek
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 26 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.