Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • WhatsApp-groep “Veilig Esbeek”

WhatsApp-groep “Veilig Esbeek”

WhatsApp-groep “Veilig Esbeek”

Onlangs ben ik uitgenodigd op het gemeentehuis voor een informatiebijeenkomst over WhatsApp-groepen ter bevordering van de veiligheid in de gemeente Hilvarenbeek. De gemeente is druk bezig om in samenwerking met de politie de hele gemeente ‘af te dekken’ met WhatsApp-groepen. Onze WhatsApp-groep “Veilig Esbeek” heeft ondertussen 117 deelnemers. Esbeek is dus al erg goed bezig!!  Nu wil de gemeente en de politie in kaart gaan brengen wat er op dit moment al ‘gedekt’ is in de gemeente Hilvarenbeek en waar misschien nog groepen opgestart moeten worden.  Daarom wil ik je vragen om mij per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. je adres en huisnummer door te geven, mocht je dat nog niet gedaan hebben. Ik maak dan een bestandje en stuur dat door naar de gemeente. Natuurlijk kun je je ook nog altijd aanmelden voor de WhatsApp-groep! Stuur dan even een appje met je naam en adres naar 06-51938087 en vermeld daarbij ‘toevoegen aan WhatsApp-groep Veilig Esbeek’.
De gemeente en politie zijn nu bezig om een regiegroep te formeren waarin alle coördinatoren van de WhatsApp-groepen, de gemeente en de politie komen. De politie zal in deze groep de coördinatoren op de hoogte brengen/houden van meldingen etc. als deze van toepassing zijn. De coördinator kan deze berichten dan doorzetten naar zijn/haar buurt/dorp WhatsApp-groep wanneer dit bericht relevant is voor zijn/haar eigen groep. De politie neemt niet actief deel aan de groepen, maar wordt via 112 en via e-mail naar het politieteam aan voor- en achterkant betrokken.
Nog even wat spelregels:
Deelnemers hebben minimaal de leeftijd van 18 jaar en zijn in het bezit van een smartphone
Deelnemers zijn woonachtig/gevestigd in de wijk/buurt/dorp waar de groep opgericht wordt/is
De WhatsApp-groep is een burgerinitiatief. De politie komt alleen in actie wanneer een melding bij 112 wordt gedaan
Gebruik de WhatsApp volgens de SAAR-methodiek:
S = Signaleer
U signaleert een verdachte situatie in uw buurt. Dit zijn zaken waarbij u een ‘redelijk’ vermoeden hebt dat personen of situaties uw veiligheid en leefbaarheid beïnvloeden en niet ‘normaal’ zijn in het alledaagse straatbeeld.
Voordat u 112 gaat bellen let u op het signalement van de dader(s) (ook kleine details), eventuele vervoermiddelen met kentekens, de locatie/adres, eventuele zaken die men bij zich heeft, om wat voor reden u belt (mogelijk inbraak, vernieling, verdacht ophouden, etc.) en een mogelijke vluchtroute.

Aan de Keukentafel: Kletsaovond 2016 van de Haaikn...
Aan De Keukentafel met Jos Römgens
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 26 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.