Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start

Zo lang mogelijk mobiel blijven

Zo lang mogelijk mobiel blijven

VEILIG VERKEER NEDERLAND ORGANISEERT CURSUSSEN IN HILVARENBEEK, DIESSEN EN BIEST-HOUTAKKER

We willen allemaal zo lang mogelijk onze eigen boodschappen blijven doen. Makkelijk een bezoekje brengen aan een vriend of familielid. Zolang je dit kunt blijven doen, heb je je vrijheid. Maar je wordt wat ouder en het verkeer vergt veel van je aandacht. Hoe zorg je dan dat je zo lang mogelijk mobiel blijft?

Iedereen die zich dat weleens afvraagt kan meedoen met de Opfriscursus van Veilig Verkeer Nederland. Samen met de gemeente Hilvarenbeek en de Seniorenraad organiseren we deze zomer opfriscursussen voor de ervaren automobilist, fietser of scootmobielgebruiker. Helemaal gratis, op een locatie in de buurt en ook nog eens gezellig.

VVN fris het op

Waarom een opfriscursus nuttig is? “Natuurlijk fiets je al je hele leven en heb je waarschijnlijk al jaren je rijbewijs. Meer dan genoeg ervaring dus.” zegt Lufenda Miedema, projectleider van Veilig Verkeer Nederland in Noord-Brabant. “Toch ben je, als je wat ouder wordt, een stuk kwetsbaarder in het verkeer dan een 20-jarige. Als er iets gebeurt, zijn de gevolgen vaak ernstiger. Maar je wilt wel blijven fietsen en autorijden. Daarvoor kan onze opfriscursus helpen: je verkeerskennis wordt weer even bijgespijkerd en je krijgt praktische adviezen van onze instructeur.”

Wat gaan we doen?

Je kunt meedoen met een opfriscursus waar in twee ochtenden je verkeerskennis wordt bijgespijkerd. Onze instructeur geeft uitleg over oude en nieuwe verkeersregels, -situaties en -borden. Wil je graag ook wat meer oefenen met de behendigheid met de (elektrische) fiets of scootmobiel, dan kun je meedoen met de opfriscursussen die we geven in Hilvarenbeek en Diessen.

Doe mee met de VVN Opfriscursus!

We organiseren de volgende cursussen in de gemeente Hilvarenbeek:

Opfriscursus verkeerskennis (je wordt verwacht op beide dagen)
Diessen, 12 en 19 juni, 9.30-11.30 uur
Hilvarenbeek 11 en 18 juli, 9.30 tot 11.30 uur
Biest-Houtakker 16 en 23 augustus, 9.30-11.30 uur

Opfriscursus voor scootmobielgebruikers
Hilvarenbeek 11 september, 13.30-17.00 uur
Diessen 20 september 13.30-17.00 uur

Opfriscursus voor fietsers
Hilvarenbeek 13 september, 13.30 – 17.00 uur
Diessen 18 september, 13.30 – 17.00 uur
Aanmelden kan tot 10 dagen voor aanvang van de cursus bij vvn.nl/opfrishilvarenbeek. Deelname is gratis, maar let op: vol=vol!

Ze zijn er weer: de hanging baskets!
Aan De Keukentafel met ex-Esbekenaar Cees Schilder...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 10 December 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.